Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie i niedowład ręki po urazie głowy

Gość Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam poważny problem z mężem. Mąż doznał urazu głowy (uderzenie w tył głowy o kant łóżka). Po zasłabnięciu zabrało go pogotowie Wyniki tomografii pokazały, że ma pourazowego niedużego krwiaka. Po 4 dniach leżenia w szpitalu, doszło sinienie dłoni, drętwienie i niedowład lewej ręki i lewej strony twarzy. Niedowłady te mają dziwny przebieg. Twarz lekko wykrzywiona, mowa spowolniona i bełkotliwa, niedowład lewej ręki i dłoni (brak czucia). Z tego co ja zaobserwowałam, niedowłady trwają niedługo tj kilkanaście minut. Później powoli mąż wraca do normalnego stanu. Wyniki badań które miał wykonane tj. tomografii głowy, badania przepływowe (Dopplera) rąk, rtg dłoni są prawidłowe. Z mężem jednak jest nieciekawie. Obecnie przebywa na oddziale neurochirurgii i lekarze nie wiedzą co jest przyczyną niedowładu i drętwienia lewej ręki. Pragnę nadmienić, iż mąż jest po przebytym zawale (13 lat temu) jak również ma stwierdzoną dyskopatię kręgów szyjnych. Jestem zrozpaczona i nie wiem co z tym robić. Błagam o pomoc. Co może być przyczyną takich problemów zdrowotnych, jakie badania mogłyby być pomocne w ustaleniu źródła problemu ? Gdzie mogę się udać w poszukiwaniu pomocy ?

Gość krzystof

Witam jestem po 3 operacjach glowy po wypadku, mam kosc usunieta czekam na plata szcztucznego by wstawili mi... ale nie w tym problem, problem jest taki iz dotykam glowe tam gdzie brak kosci jest i przechodzi mi to na reke lewa takie od ruchy jak bym mial komus cos pokazac gwaltownie, dwa wspolnik zauwazyl nie dowlad reki, czy to cos bardzo powaznego jakie sa skutki zdrowotne, znajoma mowila mi ze moge miec sparalizowana ta strone, czy nawet wylew prosze o odpowiedz