Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złamanie nogi a zażywanie Clexane

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sportowiec

Ludzie czy was nie pogięło,to leki dla starszych nieruchawych z naciskiem na nieruchawych ludzi,nie wstających z łóżka dniami z lenistwa,wyrachowania lub obłożnej choroby.Mam zszyte ścięgno achill gips po jajka i kicam na jednej nodze lub o kulach po całym mieszkaniu i dopiero na noc leżę przy śnie.Proponuję trochę rozwagi a nie słuchanie bezkrytyczne konowałów,bo oni zawsze na maxa byle nie mieć komplikacji albo oskarżeń. Pozdrawiam

Gość Sportowiec

Pewnie Pinda jesteś tzw.doktor z NFZ, podobni do ciebie chcieli mi po operacji wsadzić nogę w gips na 6 tygodni a rehabilitacje przepisać dopiero na ostatniej kontrolnej wizycie, czyli z możliwością skorzystania biorąc pod uwagę obecne zapisy do rehabil. po około pół roku. Ja w prywatnej klinice leczącej pikarzy zaczynałem reh. w 9 dniu po operacji, napisze ci słownie w dziewiątym a w 40 dniu odrzuciłem kule.

W dniu 7.05.2018 o 14:24, Gość 37 latek napisał:

Parę lat temu miałem złamaną rękę jedną potem drugą wtedy nikt mi nie przepisywał leków przeciwzakrzepowych. Dlaczego teraz przy złamaniu kości stopy trzeba brać zastrzyki przez 4 tygodnie?

Słyszałeś kiedyś o takim czymś jak zakrzepica ? Mój znajomy się nabawił przy głupim stłuczeniu łydki bo też był taki mądry jak pan Gość Sportowiec