Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pląsające oczy i przytępiony słuch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zwracam się ze sprawą, która dotknęła mnie ok. 4 dni temu i nadaltrzyma,postaram się opisać objawy możliwie najlepiej. Pomóżcie! 1. ok. 5-6dni temu trochę się przeziębiłem, pierwsze chłody, a ja spod prysznica z niedosuszoną głową wyszedłem na dwór, przystanek autobusowy, czekanie 15 minut na autobus etc. 2. przez 2 kolejne dni brałem Fervex na przeziębienie. 3. 3 dnia rano (ponownie niedosuszona głowa), tym razem wsiadłem do zimnego samochodu i jadę do pracy i wówczas się zaczęło: - jadąć samochodem zauważyłem, że pląsa mi się wzrok, nie tyle co kręciło mi się w głowie, ale zacząłem widzieć i reagować wszystko b. impulsywnie. Bardzo to dziwne, ale mam wrażenie, że patrząc na przedmioty, próbując je dotknąć, wziąć telefon, długopis...wyciągam po te przedmioty rękę o jakieś 1-2 cm za mało, widzenie jest praktycznie cały czas na bieżąco mocno rozbiegane, takie nerwowe, drżące... - głowa stała się otępiała i czy mówiąc samemu, czy słuchając kogoś innego kto mówi, miałem wrażenie, że ta sytuacja dzieje się obok mnie, jakbym słyszał z boku siebie - cała sytuacja wywołała we mnie niepokój więc czuję się na mega naładowany - w uszach delikatna głusza Dodam, że od tych 4 dni przytrafia mi się to codziennie, najczęściej ok. południa i częśto trzyma kilka godzin, a nawet do końca dnia, po przespanej nocy rano nic mi nie jest, czuję się normalnie. Często przechodzi samo, zupełnie nie wiem kiedy, na jak długo, najprawdopodobniej gdy coś mnie wybije z tego stanu. Próbuję obserwować reakcje, ale wydaje mi się, że jak się położę i poleżę (podrzemię:), po obudzeniu stan otępienia zanika. Pomóżcie proszę co to może być? Czy to ma związek z przeziębieniem? Byłem u lekarza, zbadał ciśnienie, miałem podwyższone, na przeziębienie przepisał antybiotyk, który dzisiaj kończę, bez większej poprawy (napad i ataki suchego kaszlu). Dodam, że mniej więcej od 1-2 tygodni utrzymuje się dość nerwowa sytuacja w pracy, która wywułuje stres, niepewność, ale i jakieś nadzieje na lepsze, natomiast obecny stan zdrowia, niczego dobrego nie rokuje Pomóżcie proszę...!!! pozdrawiam m

Wg mnie przeziębione zatoki!Mam to samo .Obrzęk śluzówki w zatokach które sa puste fizjologicznie zmienia w nich cisnienie tak samo w uszach .Doprawiłeś się tym lataniem z mokra głową .Dlatego masz takie dziwne uczucie odrętwienia w głowie .Założe się żę masz szum w uszach .I mam nadzieję że wyciągniesz wnioski na przyszłość że trzeba głowę chronić czapką .Na zatoki najlepszy jest Sinupret ale trzeba brać jakiś czas żęby gluty spłyneły .Sam antybiotyk niewiele pomożę .

na razie spróbuj się ratować następującą inhalacją: -zaparzyć ze trzy łyzki rumianku w garnku,garnek wstawic do zlewu,głowę nakryc dużym recznikiem niczym parasolem,odkryć garnek,wsypać łyzkę soli i łyzkę sody oczyszczonej.Oddychać nad parą,nie głęboko ,tylko normalnie,spokojnie.Wdech ustami,a wydech nosem.Chodzi o to,żeby wygrzac zatoki,co umożliwi oczyszczenie zatok.Po tym nawet w domu siedzieć w czapce na czoło.Wysmarowac za uszami,,skronie i czoło czymś na rozgrzewkę,---spirytus kamforowy czy coś innego.A w poniedziałek na solux.Po nagrzewaniu soluxem nie wolno od razu na dwór wychodzić!!!I dobrze by było gdybyc zały weekend nie wychodził na dwór,siedział w cieple i robił te inhalacje,możesz nawet czoło grzać termoforem.I na drugi raz nie bądz tak lekkomyślny i chodż w czapce jak zimno jest na dworze.

Witajcie mam dokładnie takie objawy jak opisuje Ania05! Bardzo Wam dziękuje:) nabralem optymizmu i chęci do działania, bo już myślałem ze wydarzyło się coś z głowa:( Rozumiem ze i tak łatwo nie będzie natomiast *fizyczne* uszkodzenie organizmu mam nadziej da się łatwo naprawić. Życzę Wsm zdrowia, postaram się zaraportowac za kilka dni jakie efekty. Bardzo przydatne forum :)