Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk na klatkę piersiową i trudności w oddychaniu

Gość MAciek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiś 2 miesięcy mam codzienne problemy z oddychaniem..przewaznie zaczyna sie to poznym wieczorem,ale miewam tez podobne ataki w trakcie dnia. Kilka razy doszchodziło do sytłacji w której moje serce prawie wyskakiwało z klatki piersiowej. Problem to uczucie ucisku na klate do tego niemozność nabrania głębokiego oddechu. Czasami nie wiem dlaczego ale nagle zaczynam odczuwac niesamowite ciepło w okolicach lewego nadgartska.. Miałem robione kilka razy ekg,rtg i raz echo..do tego holter i oczywiscie badanie krwi kilkukrotnie...wszytsko ok. Ale wciaz mnie to meczy i naparwde juz mam dosc. co to moze byc? Jakies sugestie?

Także Miewam Dziwne Problemy Od 2 Miesięcy....Zaczęło Się Od Bardzo Szybkiego Bicia Serca...Pewnego Dnia Gdy Miałem Kilka Takich Napadów To Zacząłem Czuć Dziwne Uczucie Tak Jakby W Sercu...Tak Jak By Mi Się Coś Tam Zatkało Np.Żyła...Również Miałem Robione Usg,EKG,Miałem Założonego Holtera,Badania Krwi I Moczu Ale Nic Nie Wykryli : (....Ostatnio Nie Miewam Już Takich Napadów Szybkiego Bicia Serca Lecz Ciągle Mam To Dziwne Uczucie W Sercu(Jakbym Miał Coś Zatkane Np Żyłe Czy Coś Takiego)....Czy Ktoś Wie Co To Może Być ?.

Mam tak samo. zwykle ataki następują późnym wieczorem, często, kiedy kladę się spać. mam trudności z oddychaniem i czuję nacisk na całą klatkę piersiową oraz żebra. nie byłam jeszcze u lekarza, jednak zamierzam się wybrać . tego typu objawy zdarzają mi się coraz częściej , w ciągu dnia, np. teraz. sądzę, że może być to jednak nerwica, chciałabym, żeby tak było, a nie nic poważniejszego. pozdrawiam :)

Mam takie same dolegliwości od dwóch dni z tym że trwają cały czas silniejsze są wieczorem,porównałabym to jakby ,,słoń usiadł mi na klatkę** i nie mogę złapać oddechu, przemęczona jestem na pewno sypiam po 5 godzin dziennie, mam bardzo stresującą pracę. Jeśli to jest spowodowane stresem i przemęczeniem to wystarczy odpocząć czy trzeba iść do lekarza żeby przepisał jakieś leki na nerwy.