Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość lokikoki14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam prawie 17lat facet i to mnie przerasta. W zeszłym roku w październiku zachorowałem na *grype* chyba bo to trwało tylko 4 dni wszystkie objawy grypy ale śpię sobie i nagle wybudzam się seduszko mi wali jak nie wiem czuje osłabienie usiadłem poczekałem chwile wsio ok kłade się i tak kilka razy. Na początku się tym zbytnio nie przejmowałem zdarzało mi sie praktycznie codziennie nie mówiłem nic mamie. Ogólnie czułem się bardzo dobrze chodziłem biegałem itd, troszkę ćwiczyłem pompki i brzuszki. Później pojechałem do wujka to były jakieś dni wolne. Wypiłem sobie litr Tigera w autobusie podróż trwała z 9h. Wtedy na dworcu w Lublinie pierwszy raz miałem takie uczucie tracenia równowagi jak sobie siedziałem nie były to takie pospolite zawroty głowy tylko uczucie tracenia równowagi. Ok. wróciłem do domu miesiąc później oglądam sobie Horror i nagle czuje jak serduszko znowu mi kołata wyszedłem na dwór 5minut i ok. Jakiś czas później oglądam TV momentalnie puls 170 ciśnienie 170/120 ciężko mi się oddychało siędziałem i powtarzałem że zaraz zemdleje bo takie miałem wrażenie. Położyłem się ciocia dała mi kawałek Bisocardu serce się uspokoiło ale po tym zrobiło mi się zimno i trzesłem się cały co kilka sekund nie wiem czy to drgawki czy z zimna ale leżałem pod kocem miałem światłowstręt i *dźwiękowstrent. Minęło po ok 40 minutach. Zaczęło mi się to powtarzać codziennie różnie zazwyczaj pod wieczór. W szpitalu leżałem 4 razy 1-kardiologia zdrów jak ryba płuca serce czysto miałem holtera ,ABP itd, no podczas snu mi spadł pulsik do 36 ud.na min. puźniej dostałem ostrego kaszlu ale lekarze specjalnie się tym nie przejeli. Wykryto tylko niejednorodny miąższ tarczycy i płyn w osierdziu ,nic z tym nie robili badania ok i do domu 2-oddział zakaźny nie wiem czemu tu trafiłem jakaś totalna pomyłka miałem na przemian biegunke raz normalnie się załatwiałem uznali, że nieży żołądkowo-jelitowy i do domu 3-znów kardiologia wyniki z sanepidu na mycoplasma pneumoniae byłem przeleczony i do domu 4-neurologia znów trafiłem z tego samego powodu tak jak opisałem na początku. Wykryto padaczke czołowo-skroniową(napady polegały tylko na drganiach mięśni i zrywaniu mięśni później przypływ energii aż chciałem coś rozwalić no ale szpital ) i borelioze w osoczu w płynie w kręgosłupie czysto. Dostałem dożylnie Ceftriakson na borelkę zacząłem brać na padaczke neurotop, i do domu w domu wszystko mi się powtarzało ale coraz mniej z biegiem czasu teraz ataków nie miałem już ze 2 miesiące. Długo to rozkminiałem na 100% stawiałem na nerwice. Szybko się męczyłem skumajcie że myślałem jak oddychać ciągle jakieś schizy, że zemdleje albo umre przejśc 300 metrów to był wyczyn. Ale takie same objawy ma borelioza a może to meningokoki. pneumokoki,anemia może jakiś grzyb gdyż miałem kilka lat w pokoju wilgoć. Teraz zamiast neurotopu biore Depakine chrono nie ćwicze na W-fie męcze sie jak nie wiem wystarczy, że do szkoły mam 35km i to juz mnie męczy teraz najgorzej mnie to denerwuje, że jak jestem już zmęczony dniem po południu nie dam rady za długo stac w miejscu robi mi się nagle gorąco drżą mi nogi w głowie uczucie jakby ktoś mnie kołkiem walną i uczucie że zasłabne, inne rzeczy już mi przeszły te kołatanie,duszność i ciągły strach no czasem jak mi sie w głowie kręci jak już mówiłem wracam do domu nie ma bata idę spać nie mogę sie skupić na rozmowie jestem otumaniony. Najgorsze minęło ale nadal pozostały te objawy ja już nie moge. Przedtem w szkole biegało się na 800m wracało do szkoły i jeszcze grało w noge a teraz jak dziadek. Ogólnie jak jestem wypoczęty to czuje się dobrze nie jem słodyczy chipsów fastfood`ów i innych rzeczy ale mam mało sił jestem w 40% dawnym sobą. Nie uprawiam sportu a to źle bo jestem młody ale ja wykituje jak jeszcze zacząc bym miał ćwiczyć ale lekarzom to ciężko zrozumieć. Chyba długo nie pożyje.

Witam, Płyny energetyzujące, do których należy Tiger, mogą podnosić ciśnienie tętnicze, szczególnie wypite w tak dużych ilościach (cały litr!). Dlatego warto zrezygnować z korzystania z tego rodzaju napojów. Warto często mierzyć ciśnienie tętnicze i tętno. Może się okazać, że ma Pan nadciśnienie, nawet bez wypijania Tigera i może nadszedł już czas żeby zacząć leczyć nadciśnienie tętnicze. Padaczka jest osobnym wątkiem w Pana stanie zdrowia i również z tego powodu warto zrezygnować ze środków pobudzających. Proponuję regularne wizyty u neurologa i częste pomiary ciśnienia tętniczego. Warto zapisywać wyniki pomiarów, żeby było łatwiej porozumiewać się ze swoim lekarzem.