Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Masturbacja po zapaleniu mięśnia sercowego

MajkelDzordan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 21 lat i minął już ponad miesiąć od zachorowania na zapalenie mięśnia sercowego. Po dwutygodniowym pobycie w szpitalu udałem się do kardiologa na omówienie dalszego leczenia. Powiedział, że jak narazie wszystko jest ok, a na pytanie dotyczące seksu powiedział, że ze stałą partnerką mógłbym zacząć współżycie już po 3 tygodniach (chyba od wyjscia ze szpitala). Niestety parterki nie posiadam, a powoli zaczynam odczuwać potrzebe wyładowania napięcia seksualnego... No i tutaj rodzi się moje pytanie - czy w moim stanie dopuszczalna jest masturbacja? Jeśli jeszcze nie to kiedy będzie możliwa? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Spokojnie, nic Ci nie będzie. Wyjaśnię tylko o co chodzi ze stałą partnerką. Przygodny seks, nawet jeśli nie zdajemy sobie z tego sprawy, powoduje duży stres dla serca, przy stałym partnerze, którego znamy i któremu ufamy, nie ma takiego stresu. Dlatego sercowcy będący w stałych związkach mogą wracać do współżycia szybciej niż osoby uprawiające seks od czasu do czasu z *niestałym* partnerem. To głównie o to chodzi.