Gość Swierszcz Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam! Zwracam sie o pomoc z bardzo uciazliwym dla mnie problemem. Od ponad miesiaca czuje ucisk z przodu glowy. Glownie w okolicy nosa, ale czesto sie to rozszerza na czolo, oczy, a czasem nawet tyl glowy. Nigdy nie jest to cos co moglbym nazwac bolem, ale uczucie jest dosc nieznosne, zwlaszcza, ze jestem flecista i to bardzo utrudnia mi gre. 7 lat temu mialem zlamany nos, zostal raczej dobrze zlozony, ale dopuszczam mozliwosc ze to ma jakis zwiazek. Bylem u lekarza rodzinnego, ktory przepisal mi augumentin - nic nie pomoglo. Bylem u laryngologa, ktory stwierdzil ze zatoki mam w porzadku i powiedzial, ze to sucha sluzowka. Przepisal mi Avamys i Solik complex - nie pomoglo. Probowalem wczesniej Buderhinu tez nic nie dalo. Jedynie co mi pomaga na krotki moment to inhalacja rumiankiem i kroplami inhalol, ale to dziala max. 2h. Wraz z pojawieniem sie ucisku stalem sie bardziej senny i ogolnie czuje sie znacznie slabszy, mniej sprawny intelektualnie i znacznie szybciej sie mecze. Jestem raczej zdrowy psychicznie, wykluczylbym nerwice i zaburzenia psychosomatyczne. Nie mam raczej problemow z nadcisnieniem. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 ja bym ci radziła wymaz z nosa zrobić.Może brałes antybiotyki bez leków oslonowych i grzyby ci nos opanowały i zatoki.Wymaz pokaże,co tam siedzi.Zrób sobie prywatnie -24 zł.Napisz jaki był wynik.Czy robiłes bad.krwi-OB,morfologię z rozmazem i CRP?To tez może powiedzieć wiele czy coś sie dzieje w organiżmie.Rób tez gimnastykę-krązenie głową,i inne ,bo moze jak grasz,to boli cie głowa od napięcia miesni- trzymasz głowę długo w jednej pozycji wymuszonej.Może jakiś masaż by ci sie przydał kręgosłupa szyjnego i piersiowego.?....Pomyśl .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Kup sobie krople Nasodren .Zakraplaj wg .ulotki .Jesli masz coś w zatokach to powinno wypłynąć .Ja też mam ucisk od kilku dni i wieczne problemy z zatokami a laryngolog nic nie widzi .Tak naprawdę to trzeba zrobić rezonans zatok żeby się dowiedzieć a nie na oko tak jak lekarze . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 a czy ten laryngolog oglądał rtg zatok czy ,,na oko** twierdzi,że to nie zatoki?Jeśli byłyby to zatoki,to bardzo pomagawzięcie kilku naświetlań lampą solux niebieską.Po kilku zabiegach wypłynie z zatok wszystko ,co tam siedzi.Mam nadzieję,że chodzisz w czapce na czoła ,a nie w kapturze czy z gołą głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
zofia5014 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Świerszczyk.Kup ty sobie w aptece żel o nazwie NOSOL i smaruj nim nochala Ty prawdopodobnie masz tzw.syndrom suchej śluzówki , i musisz nos nawilżać w środku Dokup sobie wodę morską w aerozolu też w aptece i i powinno pomóc A jak nie to posłuchaj rad moich poprzedniczek dostosuj się do ich rad Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ten sam problem Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Kurcze, mam to samo i nie wiem kompletnie co to jest. To jest uczucie, jakbym miał na nosie ciężkie okulary - promieniuje taki ucisk od nasady nosa. Mam wrażenie, że to coś o podłożu neurologicznym, bo jak dotknę do nosa do ucisk jakby na chwilę przechodzi i potem wraca. Ludzie kótrzy pisali wczęsniej widac, ze nei mają pojecia co to jest - jakies krople Ci zalecali, a to przecież w środku nosa nei zachodzi, wątpię też by miało coś wspólnego z zatokami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jup Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Długi czas nie wiedziałem co się dzieje z moim bolącym nosem i piekącym policzkiem. Myślałem że to zatoki. Tomografia nic nie wykazała, wymazy też. Czasami czerwieniało, czasem krosty w ciepłym gorzej w zimnym lepiej. Pół roku tak się bujałem lekarze nie wiedzieli co jest aż w końcu się wyjaśniło - demodex na twarzy i w przedsionku nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Izydor Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Uważajcie z zakrapianiem nosa , krople do nosa często powodują wzrost ciśnienia wewnątrzgałkowego, trzeba by najpierw zmierzyć ciśnienie oczne i dopiero kombinować z kroplami do nosa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi