Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Fizjologiczny osłuchowy szmer pęcherzykowy u dziecka

Gość MAMUSIA2525

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:) Jestem mam 2 letniego Mateuszka pare dni temu mial miec przeprowadzony zabieg chirurgiczny ,lecz w trakcie badan stwierdzono u niego oszluchowy szmer pecherzykowy fizjologiczny as niemiarowa ok,80min tony czyste glosne brzuch bz w ekg cechy niemiarowosci oddechowej nieznacze zmiany wskazujace mozliwosc wystapienia bloku 1 i wypisano nas do domu,Termin mamy dopiero za miesiac do kardiologa ,chcialabym sie zapytac czy to jest cos groznego?bardzo sie martwie co to dalej bedzie. Z gory Dziekuje za odpowiedz

A lekarze nic nie powiedzieli?Trzeba ich było wypytac bo nikt tu nie postawi ci diagnozy ani rokowania ....Myslę ze badania wyjaśnią wszystko ,może to jakas wada serca bo niemiarowość oddechowa to nie jest stan fizjologiczny u dziecka .U dorosłego może być po wypiciu zbyt dużęj iliości kawy albo paleniu papierosów .Blok serca to zawsze raczej poważna sprawa ale musisz czekać do wizyty albo idz prywatnie i chociaż na wstępie wypytaj lekarza o wszystko a potem na spokojnie zrobią badania na kasę chorych bo wiem żę czekająć miesiąć można oszaleć i nieraz niepotrzebnie się denerwować .Swoją drogą jeśli nie skierowali od razu do szpitala to może to tylko przypuszczenia i sprawa nie jest aż tak poważna .

Nie w ciazy nic sie nie dzialo:)on byl nawet wczesniej badany przez swojego pediatre na bilansie tez nic nie bylo jak byl przezieziebiony mial wtedy straszny kaszel tez go lekarka badala tez nic nie wykryla dopiero po miesiacu kiedy mielismy isc na zabieg ten chirurgiczny oni tam to wykryli.Skierowali mnie tylko do kardiologa zeby dal zgode na zabieg lub na dalsze lecznie.Ide do prywatnego kardiologa ale niestety tam tez kolejki wtedy sie wszystko wyjasni ,ale martwie sie strasznie . Dziekuje bardzo za wypowiedzi:)

Badalo go tam pare osob osluchiwali go a takze lekarz kardiolog ale od doroslych mowila ze nie ma wielkich przeciwskazan ale to jest dziecko i boja sie dlatego prosili o konsultacje kardiologa dzieciego dopiero potem patrze w domu na wypis a tam tak napisali ze nic nie rozumiem a mowili cos innego,