Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, ból serca i drżenie ciała przy nerwicy

Gość iskierka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim pozdrawiam! widze ze macie podobne objawy do moich chciałabym sie dowiedziec co mi jest czy to nerwica czy co strasznie sie boje bo mam dopiero 15 lat.... Moje objawy to: -zawroty głowy,ućisk w głowie -ból serca tak jakby ućisk w sercu i pod mostkiem -nie moge oddychać czuje się jakbym zapomniała o oddychaniu albo jakby powietrze nie dochodziło do płuc -sciska mi przełyk -dretwienie kończyn -uczuje ze trace kontrole nad ciałem -drżenie ciała -uczucie że zaraz upadne -otepienie tak jakby utrata świdomości jakbym była zamknięta we własnej głowie a nagorsze jest to uczucie że umieram...przez to trace kontakt z przyjaciółmi izoluje sie. Moze wiecie co to?

rano rób takie ćwiczenie,które dotlenia serce i płuca: stań przy oknie otwartym na oścież ,dłonie na głowie ,jedna na drugiej.Bardzo głęboki wdech,z całej siły.Wstrzymać na 10-15 sekund.Wypuścić powietrze mocno,do oporu jednoczesnie opuszczając ręce.Powtórzyc ponad 5 razy.I gimnastyka poranna- rozruch wszystkich członków- kilka cwiczeń.Po południu koniecznie pół godziny bardzo szybkiego marszu,rower czy coś .Ruch odwraca uwagę od nerwów.Bardzo pomaga.

Cześć Nino mam za niedługo wizyte u lekarza a czuje się fatalnie nie kontroluje czasami siebie a przez klótnie z przyjaćiółmi wpadam w coraz wieksze nerwy jesteś pewna że to nerwica lękowa bo wszyscy mi mówią że to dorastanie że to normalne w moim wieku nie ma się czym przejmować a tym czasem zdarza mi się to codziennie... nie wiem jak sobie z tym poradzić...

iskierka to może być nerwica ale nie musi są dziesiątki chorób mogące powodować takie rzeczy mi niektóre zostały jeszcze do dziś a miałem to samo co ty lecze się na epilepsje ale to się z tym nie pokrywa korzystaj z lekarzy ile możesz musisz drążyć to co cię dotknęło ja do póki nie będe taki jak kiedyś to nie zaprzestane gdy czujesz jakiś atak spróbuj się zająć czymś inny załóż słuchawki i włącz jakąś przyjemną muzykę zacznij co malować wiem że to niesamowicie trudne łapie sie buzią powietrze jakby nie było tlenu w powietrzu i lęk przed śmiercią ale walcz z tym z dnia na dzień i chodź do lekarzy