Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy nasilający się przy schylaniu i w czasie przebywania w cieple

Rekomendowane odpowiedzi

Mam od jakiegos czasu bole glowy z tylu,czesto nasilaja sie gdy sie schylam,albo przebywam w troche dusznym pomieszczeniu np.szklarni (praca). od dluzszego czasu wypadaja mi wlosy z tygodnia na tydzien coraz wiecej,bylam u endokrynologa wykryto mi ch.Hashimoto,niewiem czy to ma jakis zwiazek z tymi bolami,bylam takze u laryngologa(ale niby nic nie wyszlo) oraz robilam morfologie od niedawna mam mala anemie. W sumie od okolo 6 miesiecy mnie boli z tylu glowa,ale nawet czasem jak siedze w domu i staram sie nic nie robic ze wzgledu na ta dolegliwosc tez boli,niewiem co moze byc przyczyna.

mierz cisnienie w pozycji siedzącej 2x dziennie i zapisuj.Poza tym rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego.Byc może w pracy dużo sie schylasz i napięcie mięśni na karku powoduje te dolegliwości.Jeśli będzie dobre cisnienie,to idż do neurologa z tym kręgosłupem .Da ci skierowanie do por. rehabilitacyjnej,a tam skierują ci ę na fizjoterapię.Tylko ,że to potrwa kilka miesięcy.Kolejki są.Prywatnie jak pójdziesz do por. rehabilitacji i zapłaciśz za zabiegi,to za 300 zł masz 3 zabiegi dziennie przez 2 tygodnie..I bez czekania.Może warto.Jak pisze Ania najczęstsza przyczyna bólu z tyłu głowy to nadciśnienie i kręgi szyjne.