Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i łuszczenie skóry na twarzy i nogach przy nerwicy

basia305

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,Mam na imie Basia mam 22 lat ,od moze ponad tygodnia nie pamietam juz cos kurcze sie dzieje niedobrego z moim zdrowiem?nie moge zlapac oddechu ,caly czas boje sie ze sie udusze ,mam wrazenie ze nie kazda czes ciala jest dotleniona:(czesto mi sie kreci wtedy w glowie i mam ciagle uczucie dusznosci(goraca),do tego wszystkiego strasznie luszczy mi sie skora na twarzy i nogach normalanie ile bym nie nalozyla kremu to i tak jest taka sama(stosowalam juz rozne preparaty,kremy do skory b.suchej)nic nie pomaga.lapie mnie skorcz lewej reki(palce mi wykrzywia)bralam magnez i w tabletkach i w plynie w zwieszonych dawkach i nie mi nie pomaga dalej tak samo:(serce mi tak wali strasznie (a puls w normie, i cisnienie tez)kurce nie wiem juz co to moze byc ...od czego to tak sie dzieje,bralam leki rozne juz to na zolodek bo lekarz stwierdzil ze to od zolodka -nie pomoglo,nie jem praktycznie suchych pokarmow (wiekszosc plynnych-zupki itp.)bo caly czas mam wrazenie ze sie udusze:(dodam jeszcze ze jestem osoba bardzo nerwowa latwo sie denewuje w sumie z byle powodu,co mi moze byc?moze to nerwica?albo od tarczycy cos?Boze brakuje mi juz pomyslow ,pomocyyyy...

Witaj Basiu. Z objawów jakie wymieniłaś mozna by wnioskowac nerwice.Te wszystkie emocjonalne spięcia w Tobie moga wywoływać te sensacje.Możesz sprawdzic jeszcze tarczyce, lub cos innego co Ci zaleci lekarz, zeby potwierdzić lub wykluczyc objawy czysto somatyczne. Jesli to sa objawy nerwicowe, a piszesz, ze jestes osoba znerwicowana, zapraszam Cie na mój watek *Z nerwicy sie wychodzi* ( czytaj go od poczatku) i tam mozesz znaleźć informacje, które pomoga Ci uswiadomic co sie z Toba dzieje i co masz z tym zrobic. Oczywiscie doradzam Ci jak najszybszy kontakt z psychoterapeuta( tylko musisz trafic na takiego, wobec którego bedziesz chciała sobie pozwolic na otwartość i szczerość, bo to jest kluczem do powodzenia terapii). Wejdź tez na strone :moja-nerwica.republika.pl * na pasku tej opowiesci pod WYZDROWIEĆ sa dalsze informacje), gdyz znajdziesz tam cenne informacje , które pomoga Ci zrozumiec Twoje objawy. Poza tym w książce *Strach i paniczny lek * R.Bakera autor tłumaczy powody powstawania duszności i innych objawów nerwicowych Pozdrawiam.

hej. moze mi ktos pomoc?? od kilku tygodni odczuwam jakby mnie pluca bolaly, tak na górze i ogólnie to słabo mi sie robi, czasem tez mam uczucie ze cos mnie tam kłuje. Dodam ze pale,,, niestety. Boje sie bo nie wiem co to jest. A lekarz powiedzial ze to nerwobóle ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc

Tez miałem akie bóle ale od czasu do czasu mi coś pękało.Lekarz stwierdził ze to nerwobóle. Po kilku latach wsiadłem ma motocykl adrenalina i coś pękło !! Potem wylądowałem po 2 dniach na na stole w Poznaniu.:)okazało się że miałem wadę serca wrodzoną z tego zrobił mi się tętniak na 8cm.i dzięki lekarzom pierwszego kontaktu mało nie umarłem dodam że miałem 36lat. Teraz jestem rencistom ,tak że nie lekceważ takich objawów idź do lekarza i zbadaj serce,zrób wyniki a POZDROWIENIA dla wszystkich co mnie ratowali i leczą