Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam na imię Piotrek i mam 22 lata Kiedyś miałem problemy z sercem , w stanie spoczynku tętno potrafiło mi skoczyć z 90 (takie miewałem normalnie) do 180 .. Dostałem do noszenia Holtera oraz miałem robione USG serca które nic nie wykazało. Od czasu do czasu miewałem sekundowe *ściski* serca które mnie po prostu unieruchomiały momentalnie. Ostatnio zacząłem odczuwać lekki nacisk, kłócie za mostkiem , ogólne osłabienie organizmu. W pracy prawie zemdlałem 2 razy. Ekg niczego nie wykryło. tętno spadło mi do 60ciu co u mnie jest rzeczą dziwna. Od paru dni mam stan podgorączkowy 37 stopni i dręczy mnie lekki kaszel. wydaje mi sie jakby moje serce cięzko biło. W szpitalu nie chca mi pomoc bo tak naprawde nic mi nie dolega (według nich) , ja jestem innego zdania. Najbardziej mnie zastanawia ten lekki bol/nacisk za mostkiem i ogromne oslabienie. Czuje jakbym odplywal ... Co robic , na co zwrocic uwagę Czy to koniecznie serce? a moze cos nie tak z plucami. Dobrze wiecie ze trzeba sie przekrecic zanim w szpitalu wezma sobie na powaznie dolegliwosci ;/ pozdrawiam

Badania krwi miałem już robione na Szpitalnym Oddziale Ratunkowym, Tak się składa że pracuję w aptece wewnątrzszpitalnej i od razu z apteki jak zasłabłem położyli mnie na SOR. Dali mi kroplówki z elektrolitami, 2 dni z rzędu pobierali krew i wyniki były w normie ... jedyne co zostało to USG serca jak radzicie (może uda się po znajomości zrobić w poniedziałek) jak i zdjęcie klatki piersiowej, które miałem już robione ale *nie wyszło* (nawet mnie o tym nie zechcieli poinformować, tylko dowiedziałem się 2 dni później) i będę musiał je powtórzyć. Jeśli macie jakiekolwiek pomysły proszę piszcie. Ja ze swojej strony oczywiście jeśli będę cokolwiek wiedział więcej nie omieszkam napisać tutaj.Stan podgorączkowy i osłabienie utrzymuje się dalej. Ucisk i kłucie w klatce wedle widzimisie ... Pozdraiwam