Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwice serca, depersonalizacja i postradanie zmysłów

Norbi256

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zacznę od razu mam 14 lat, od długiego czasu nerwice serca i depersonalizacja która mi przeszła po zignorowaniu jej, ale to nie ważne, ostatnio dokucza mi coś strasznego, cały czas mam myśl ze zwariowałem, nie wiem czym jest to spowodowane, np. wczoraj cały czas zapalałem lampkę która mam na biurku mimo ze światło paliło się w pokoju, i zapalałem ją tylko dlatego że gdy ja gasiłem wmawiałem sobie ze bolą mnie oczy... mam cały czas straszne leki ze zwariowałem... co mam z tym zrobić ?

Witaj Norbi. Moze powinienes pójśc do psychiatry po jakies tabletki. na uspokojenie Twojego stanu., Poza tym porozmawiaj z rodzicami, niech znajda Ci dobrego psychologa (psychoterapeute). Tak sie składa, ze wokresie dojrzewania hormony buzują, organizm przestawia sie z trybu *dziecięcego* na tryb *dorosłosci* i wiele osóm ma różne sensacje emocjonalne, mentalne itd. Mozesz się sam wkrecac w te różne stany psychiczne i mozesz je ignorowac tak jak objawy serca i depersonalizacji.Tylko musiz byc swiadomy, ze bez stosownej wiedzy uzyskanej od fachowców, jak rozumiec to, co sie z Toba dzieje, będziesz podatny na te wszystkie zawirowania emocjonalno-mentalne. Musisz sie ustabilizowac , ale mysle, ze potrzebujesz pomocy fachowców.Jak najszybciej powiedz rodzicom jak sie czujesz ( lub komus z rodziny, komu najbardziej ufasz). Nawet nie wiesz ilu młodych ludzi ma takie jak Ty problemy.Ale jesli chcesz krócej cierpiec, nie chowaj w sobie tego, jak sie czujesz.Te stany sa *normalne* dla okresu dojrzewania, ale sa bolesne.Pozdrawiam.