Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne pulsowanie w skroniach, ból szczęki i duszności

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj. Czy byłeś u lekarza z tymi objawami? Czy mierzyłes cisnienie w momencie doswiadczania takich objawów? Musisz najpierw sprawdzic, czy jakieś dolegliwosci fizyczne nie wyrazaja sie u Ciebie w taki sposób.Jesli badania wykucza chorobe fizyczna, mozesz przypuszczac, ze to sa objawy na tle nerwicowym. A wtedo najlepsza jest psychoterapia, jakies leki stabilizujace.Pozdrawiam.

Miałem mierzone ciśnienie na pogotowiu bo zdecydowalem sie poechac nie moglem z bólu wytrzymać mialem 150/95 ale czułem bardzo silny puls w okolicy skroni nabardzie odczówalny stwierdzili ze nic mi nie est i kazali kupic se tabletki przeciw bólowe i skontaktowanie się z lekarzem rodzinnym po kontakcie z lekarzem dostalem skierowanie do neurologa neurolog przypuszczal ze to zatoki lecz dostalem skierowanie do szpitala dla sprawdzenia tam mialem robiona tomografie komputerowa i wszystko bylo ok nic nie stwierdzono a nadal nie umie sie uporac z bólem ;/

Tomul A spróbuj sobie zrobić RTG żuchwy czy ci nie wyrasta ząb mądrości A najlepiej by bylo żebyś zrobił Rtg takie panoramiczne tj ty siedzisz a takie coś krąży wokół ciebie i pstryka zdjęcia Już miałam 2 takie przypadki że kobieta z podobnym bólem chodziła pół roku a od laryngologa to nie wychodziła bo ją wszystko bolało i uszy nawet . Do dzisiaj jest mi wdzięczna Spróbuj iść w tym kierunku a może pozdrawiam

zocha dobrze mówi,to jest bardzo prawdopodobne z tym zębem.Mnie jak rósł,to miałam ból ucha i głowy oraz szyi. Po prześwietleniu panoramicznym wszystkich zębów okazało się,że ząb mądrości w dolnej szczęce rosnie nie do góry pionowo lecz poziomo,a robiąc się coraz dłuższym ciśnie na wszystkie zęby i ,,popycha** je.Też latałam po laryngologach,bo najbardziej bolało mnie ucho i głowa z jednej strony od ucha do skroni.

4 dzięki za zochę wiesz jak ja lubię jak ktoś tak do mnie mówi Mój mąż to mówi do mnie też moja Zocha Moja znajoma to miała skierowanie s wnuczkiem do kliniki leczenia bólu tak go głowa bolała . Włocławek nie mógł jej pomóc i naprowadziłam ją na ten ząb mądrości,ło matko jaka mi jest wdzięczna A wiesz jak się pracowało 30 lat w aptece to się człowiek nasłuchał o tych chorobach a jaki mądrym się było pozdrawiam

zocha tak jeszcze to sprawdze bo powiem wam szczeze ze ostatnio mialem robiane zdiecie szczeki bo mialem miec aparat bo mam dosc wysunieta górna szczeke i na zdięciu nic raczej nie było widac zadnych komplikaci ale z drugiej strony rośnie mi zab mądrości ale jeszcze to sprawdze ale jak by to był normalyn ból głowy to rozumie ale to jest strasznie silny puls w skroniach

Przewaliłam już kilku specjalistów laryngolog-tomografia skroni z podejrzeniem otosklerozy,okulista-badanie czy nie mam nadciśnienia w gałce ocznej,kardiolog-ekg,echo serca czy to czasem nie sprawa nadciśnienia lub niedocisnienia,....ciągle bóle głowy,zawroty,pulsowanie w uchu, ból i dretwienie szyi.No i co...oświecenie ...wyrzyna mi się ósemka,chyba bedzie konfliktowa ,do ekstrakcji.może rozwiąże problem dolegliwości,bo już opadam z sił.