Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nazywam sie Klaudia , mam prawie 17lat . Od jakis 2-3lat mam okropne bole glowy, oblewaja mnie *zimne poty* , bucha mi takim goracem , robie sie czerwona. Jakies 2lata temu wyladowalam w szpitalu bo cisnienie mi strasznie skakalo i dostawalam drgawek a nawet mdlalam , potrafilam miec nawet 190 na 100 ale w szpitalu mialam badanie metodą Holtera (1,5 doby) ale wszystko bylo dobrze , lekarze sptwierdzili ze nic mi nie jest to na tle nerwowym. Teraz jest duzo gorzej wystraczy nie dlugi spacer nie mowie o wejsciu po schodach serce mi wali , nawet czasami mam tak ze czuje sie jak bym nie mogla zlapac powietrza , oblewaja mnie zimne poty, kreci mi sie okropnie w glowie. A jakis miesiac temu zauwazylam ze nawet jak siedzie czy leze ..dostaje takiego ataku, czesto odczuwam bol po lewej stronie pod rzebrami promieniujacy do prawej strony a nawet zdaza sie ze dretwieje mi lewa reka . Mialam robione badanie EKG ale niby wszytsko wporzadku. czekam na odpowiec i prosze bardzo serdecznie o pomoc. Pozdrawiam

dziecko,idż do psychiatry lub psychoterapeuty i nie myśl,że ci samo przejdzie.Sama piszesz,że badania są OK.Nic więc ci nie jest,a nerwy trzeba leczyć.Zanim się wybierzesz do lekaarza,uzywaj ziołowe tabletki uspokajajace labofarm 1-1-2 ,wieczorem te dwie pół godz. przed snem.Do tego witaminę B compositum.Jak pójdziesz do lekarza ,to z wynikami badań takich jak:OB,morfologia z rozmazem,poziom elektrolitów,poziom żelaza,cukier,TSH.

tak to na pewno na tle nerwowym! NIE BÓJ SIE NIE UMRZESZ :) ja byłam tez w takich sytuacjach i niekiedy tak po prostu jest.. nasza psychika jest słaba, organizm sie broni ;) pamietaj uprawiaj dużo sportu, nie mysl o tym jak coś Cie ukuje, jak bedziesz miała drgawki- MYSL POZYTYWNIE.. nerwicy sie nie leczy, mozna ja tylko lekko uspokoić najwazniejsze to pozytywne nastawienie GŁOWA DO GÓRY

Miałam takie same objawy i zaczęły i się w tym samym wieku wszyscy lekarze mi wmawiali że to z nerwów, aż w końcu się okazało że to nie wina nerwów tylko choroba o nazwie tężyczka u mnie związana z niedoborem witaminy D, wapnia i magnezu... ale wyleczalna mogę dodać że mi dodatkowo brakowało równowagi i drętwiał język. Wiem że post jest przestarzały ale odpisuję gdyby ktoś kiedyś tu trafił może akurat moja informacja komuś pomoże