Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sporadyczne skoki ciśnienia, bóle głowy i osłabienie

Gość Tomm

Rekomendowane odpowiedzi

Od około 5 lat mam wysoki puls i źle się czuje. Puls wynosi wtedy 120-140. Towarzyszą przy tym bóle głowy i osłabienie. Taki stan i puls nie trwa cały czas bo występuje średnio co 2 miesiące na tydzień lub dwa. W końcu poszedłem z tym do lekarza. Zrobiłem badania krwi itd i wszystko mam ok. Na EKG tez wszystko dobrze. Więc lekarz powiedział że wszystko jest w porządku. No ale przecież nie jest... nie wiem co mam dalej z tym robić... Co może być tego przyczyną?

Witaj Tomm-moja rada, poświęć 10-15 min i poszukaj na tym portalu tematów dot wysokiego tętna,zapewniam Cię że jest ich całkiem sporo i sporo też się można dowiedzieć, a już przynajmniej zastanowić..przyczyn i towarzyszących objawów które ludzie tu opisują jest naprawdę dużo, być może coś Ci tu podpowie albo dojdziesz do wniosku że np. ma to związek z nerwicą którą być może masz a nie do końca o tym wiesz, a jest to związane jak najbardziej z zaburzeniami pracy serca a co się z tym wiąże nierównym tętnem..Głowa do góry, poszukaj trochę,poczytaj a na pewno nie pożałujesz P.S Ja sama również zakładałam wątek związany z wysokim tętnem w związku z czym wiem co piszę, bo też już trochę przeszperałam ten portal Pozdrawiam