Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Marihuana przy leku na nadciśnienie tętnicze

Gość Jakub

Rekomendowane odpowiedzi

Ja1 każdy wie że maryśka, napoje energetyczne, cola, kawa, mocna herbata, papierosy i alkohol podnoszą ciśnienie i tętno, nie jest to na wiele godzin zazwyczaj kilkanaście czy kilkadziesiąt minut, dla osoby zdrowej to nie problem ale dla osoby która ma problemy z krążeniem, wady serca (nawet tylko niedomykanie zastawek), arytmie czy nadciśnienie, nawet zwykła kawa może niebezpiecznie podnieść RR i tętno, zatem u takiej osoby maryśka może spowodować również nagły wzrost RR zobacz ile młodych osób trafia z palpitacją serca na izbę po wypaleniu maryśki czy wyżłopaniu redbulla, owszem kroplówka itd wystrczą, ja mając arytmię i nadciśnienie trafiłem z mogotaniem przedsionków po wypiciu jednego redbulla więc ja1, zanim powiesz coś, zasiegnij porady lekarza a potem ludziom chorym udzielaj odp, zdrwemu małe ilości nie zaszkodzą ale choremu nie wiele trzeba aby wystąpił nagły skok RR/HR

Df, df , umiem bardzo dobrze czytać ze zrozumieniem , jestem z tego pokolenie ponieważ uczyli tego w szkole . Ja wiem co ja piszę i Aniao5 tez wie w czym rzecz , widać ,że jesteś nowy i nie orientujesz się w pewnych sprawach!!!!!!!!!!!!!! Jestem przeciwniczką palenia i przy każdej jak tylko mogę okazji przypominam o ich zgubnych skutkach!!!!!!!!! I zabijaniu na raty , to nie jest arszenik , że jak się łyknie to się pada , palenie zabija na raty!!!!!!!!!!!!!!

Zdrowa jak widasz masz problem, ja bez problemu znalazłem wpisy w tym temacie, inne tamaty mnie nie interesują, nie ma znaczenia czy jestem nowy, przeczytałem dokładnie cały temat od samego początku, bycie nowym nie oznacza bycia głupim i nie umiejącym czytać jeżeli dla ciebie problem, to secjalnie dla ciebie skopiowałem poczytaj jeszcze raz. ======================= ANIA05, 2010-10-14, 13:19, IP: 83.30.11.** Nie nic się nie stanie .Możesz palić ile chcesz .Najlepiej kup przed tem miejsce na cmantarzu żęby rodzina nie miałą zbędnych wydatków jak będziesz już w rynsztoku i umrzesz w wyniku zażywania marychy .Pozdrawiam . ------------------- ania05, 2010-10-14, 17:55, IP: 83.30.192.** A skąd ty wiesz że nikt nie umarł ?Od zjedzenia słoniny też jeszcze nikt nie umarł ale jak będziesz jadła ją codziennie to cholesterol cie zabije po paru latach ....Zresztą dla mnie mogą ją palić od rana do wieczora .Powodzenia . --------------------- ~ania05, 2012-06-30, 23:39, IP: 83.7.42.** Czytamy ze zrozumieniem .Paląc przy Exforge można . --------------------- ania05, 2012-07-02, 16:23, IP: 83.30.76.** Zdrowa przeczytaj od początku wątek i puknij się w łeb .Ja pisze że można umrzeć od marychy plus leku na nadciśnienie -a ty mi znowu wykłady dajesz o szkodliwości palenia czegokolwiek .Najpierw przeczytaj wszystkie odpowiedzi a potem dawaj kazania .Tak więc czytaj ze zrozumieniem ,ktoś wcześniej napisał że ja pisze głupoty bo napisałam żeby przy marysze trumnę sobie kupił jak chce dalej palić .A ty dalej swoje .I przestań z tymi wykrzyknikami nikt tu głuchy nie jest kobieto . --------------------- ~ania05, 2012-07-02, 20:15, IP: 83.30.76.** Radzę jeszcze raz przeczytać od początku ..........słów nie mam po prostu ,co by człowiek nie napisał jest żle .Pisze że nie można palić marychy i łaczyć z nadciśnieniowymi lakami -żle ,pisze że można -jeszcze gorzej .W sumie będę pisać to co myslę i nikomu nic do tego . =================== pozdro zdrowa

Tak wiem o co ci chodzi-palenie szkodzi - ale akurat tu na tym wątku nie napisałam pół słowa żeby kogoś upewnić w tym ze może palić bezkarnie marychę czy cokolwiek i to przy lekach na nadciśnienie więc nie rozumiem dlaczego od razu rzucasz się z kazaniem na temat szkodliwości palenia ,mało tego .Gdyby to było tylko kazanie że palenie szkodzi (czegokolwiek palenie )nie odezwałabym się ani słowem ale ty od razu rąbiesz do mnie wymieniając mój nick .I to mnie własnie wkurza .Na zadane pytanie przez kogoś nie odpowiesz i nie rąbiesz do niego tylko zawsze do mojej odpowiedzi jaka by ona nie była .Przez to zaśmiecane są wątki ,bo ja nie zostawię tego bez odpowiedzi i coraz częściej upewniam się w przekonaniu że ciebie chyba to bawi ...............

Ania 05 - SZOK I NIEDOWIERZANIE TO CO TY NAPISAŁAŚ!!!!!!!!!!!!!!!!! Musiałam to dwa razy przeczytać aby to zrozumieć!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy Ci się to podoba czy nie zawsze i zawsze będę reagować na posty o paleniu czy piciu alkoholu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Palenie i picie nie jednemu już zniszczyło życie a i wielu już nie napisze bo nie żyje . Problem nadużywania alkoholu u młodocianych jest przeogromny i bębę ZAWSZE REAGOWAŁA NA POSTY GDZIE TEN PROBLEM WYSTĄPI!!!!!!!!!!!!!!!! Czy to będziesz Ty czy ktoś inny , jeżeli uważasz ,że ja zaśmiecam takim postami forum to ja już nie wiem co mam sądzisz na temat Twojej osoby. Napisze jeszcze raz nie mam wykształcenia medycznego i dlatego nie odpowiadam na większość postów bo po prostu NA TYM SIĘ NIE ZNAM!!!!!!!!!!!!!!

Kobieto czy ty nie rozumiesz że ja w tym temacie neguje palenie przy nadciśnieniu i lekach ,czy nie potrafisz tego zrozumieć ?A ty mnie atakujesz z nicka na temat palenia i prawisz wykłady pisząc mi że mam palić ?O to mi chodzi a nie o palenie .......I sądze że nie ty zasmiecasz bezpośrednio temat tylko przez takie kłótnie jest on zasmiecany ,kłótnie niepotrzebne .Kto chce będzie palił.I żadne wywody nikogo nawet pulmonologa światowej sławy nie pomogą .I teraz napisze coś co przyjmij do wiadomości .Palenie nikotyny szkodzi ,powoduje choroby wszystkich układów i narządów ...ale nie znaczy że każdy palacz umrze na raka płuc lub inne schorzenie które powoduje nikotyna i związki zawarte w papierosach .Tak jak już kiedyś pisałam znam wielu palaczy żyjących i wielu niepalących w grobach -tych drugich raczej znałam .I oczywiście na odwrót .Reguły nie ma .I powtarzam nie napisałam nic w tym temacie na temat dobrostanu palenia czegokolwiek .Tym wywodem kończę dyskusje .

Ania05 i df df co Wy tacy nerwowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nikt z mojej rodziny nie zapalił się na śmierć ani zapił , ja też nigdy nie paliłam ani nie piłam, mam się dobrze w wieku 59 lat a Wy palacze dalej rujnujcie swoje zdrowie bo GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC!!!!!!!!!!!!!!!! A skąd wiesz df df jakie mam nogi czy mózg?????????????? Ten wywód na temat szkodliwości palenia sama sobie zacytowałaś Ania05 lub innym palaczom, mi nie musisz to pisać bo ja NIE PALĘ i mnie to nie dotyczy. A jednak to była dyskusja a nie kłótnia((((((((((:

Sama tą kłótnie rozpoczęłaś, widocznie jesteś za stara na normalne dyskusje i masz skrzywione poglądy, te ciagi znaczków - takie coś piszą dzieci neo w wieku 10 lat xD ania i ja, ajk wielu innych wiemy że palenie szkodzi, nawet w małych ilościach, owszem nie od razu u o osoby zdrowej, ale jakos do ciebie nie dotarło co ania napisała, widocznie masz już problemy z logicnzym rozumowaniem, demencja starcza już sie uruchomiła?

Df, dfk , tak pisze człowiek ,który jest totalnie zle wychowany lub chory i denerwuje się ludżmi , którzy nie mają nałogów i umieją korzystać z życia rozsądnie aby tak jak ja móc się cieszyć życiem będąc na emeryturze. Jesteś zapewne młodym człowiekiem , ja w Twoim nie buszowałam po forach kardiologicznych (co prawda ich wtedy nie było) ani nie musiałam chodzić po lekarzach tylko cieszyłam się życiem pełna piersią , czego Tobie i Ani życzę............................mniej zapiekłości a życie Wasze będzie piękniejsze , bo po postach mam takie wrażenie ,że coś jest nie tak. P.s. jeżeli będzie jakakolwiek okazja to będę zawsze potępiała wszelakie nałogi a szczególnie u młodych bo one zrujnowały już nie jednej osoby życie lub są na * dobrej drodze* aby tak się stało. I jeszcze jedno , ja wyraziłam swoją opinie na temat chwalenia sie 16 latka odnosnie wypicia 5-7 piw i to skrytykowałam a szanowna Ania właśnie sie wtracila i mnie skrytykowała i kto tu rozpoczął * dyskusję * , żenada df , df ,że Anie bronisz . Zyczę Wam powodzenia w życiu i abyście mieli taką kondycje fizyczną i psychiczną jak ja.

Aha , jeszcze jedne, znaki ,ktore używałam czy używam wyrażają moje emocje a te są bardzo duże jak czytam pewne posty , napisze, problem picia i palenia nieletnich jest przeogromny i trzeba go głośno wykrzyczeć!!!!!!!!!!!!!! a Ania uważała to za wtrącanie się i pouczanie , Jej podejście do tematu w/g jest wielce niestosowne i to jest moje zdanie do , którego mam , tak jak Ty df, df i Ania macie prawo do swojego. Pozdrawiam

Df, df, chce Ci jeszcze cos napisać o stpsunku Ani do mnie i * alergii * na moja osobę , Ania dosyć dawno temu pisząc tam gdzieś ,ze sama pali ( to zresztą było * widać * w Jej postach ) i chciała mi udowodnić ,że palenie , co tam wcale nie szkodzi bo przecież i Ci nie palący też umieraja na raka , jest pielęgniarką , tak przynajmniej piszę , ja z Jej poglądami się nie zgadzałam i dalej nie zgadzam i smialam to napić i od tego czasu Ania mnie nie lubi . Ania ma jeszce do mnie pretencje ,ze nie odpowiadam na pytania forumowiczów tylko czepiam sie nałogów i wtedy tylko reaguje , tak jest wtedy reaguje ale nie tylko jak coś wiem to też chętnie odpowiadam i pomagam w miarę moich możliwości a Ania nie może tego zrozumieć i wytyka takie moje postępowanie , przecież ja nie mam żadnego obowiazku tak czynic bo jestem przeciwnikiem leczenia sie przez internet czy u dr Google , to tyle Df jeszcze odnośnie kłotni z Anią , dlatego napisałam ,ze jesteś nowy bo gdybyś * bywał* wcześniej to powinieneś znać przyczynę starć Ani ze mną.

Zdrowa ciungaj mocherze ja nie mam żadnych nałogów mimo młodego wieku, uważam że są głupie, alkohol na sylestra czy na ślubie - ot lampka szampana, nie smakuje mi, ale nie oznacza że będe potępiał każdy nałóg - ich sprawa, nie twoja.

Dfdf,ale ty jestes wychowany,czy tak samo traktujesz rodziców ,bo zapewne sa w starszym wieku.........oj szkoda słów na ciebie.czy ty myslisz ze zawsze bedziesz młody i piekny,a co starsi ludzie to drugi gatunek czy jak...........to co ty piszesz swiadczy tylko o twojej kulturze.ze tez tacy ludzie sie uchowali brrrrrrrrrr

Dfdf , nie tłumacz się Twoje życie , Twoja sprawa , sam się po prostu określiłeś jesteś zle wychowanym młodym człowiekiem i chorym ( bo co robi młody na forum kardiologicznym?????????) Jasne nie moja sprawa tylko żal mi takich jak Ty co za młodu a już czytają fora kardiologiczne, ŻAL ŻAL I JESZCZE RAZ ŻAL a mimo to życzę Ci dużo zdrówka i dożycia spokojnie emerytury w jak najlepszym zdrowiu!!!!!!!!!!

Spokojna twoja głowa, ja już twego wieku nie dożyję, właśnie z powodów kardiologicznych, i nie tylko, gdybyś czytała uważnie to byś wiedziała. Zresztą co ciebie obchodzi poza wszysczaniem burd. Ciesze się że nie doczekam sędziwego wieku, nie będę tyrał na twoją emeryturę. Skoroś taka zdrowa to co ty tu robisz? To nie forum od umoralnień xD Rodziców mam jakich mam, matka pali pierosy od 15rż nałogowo, od czas do czasu strzeli sobie piwko czy drinka, ma 60l i poza żylakami (dziedziczna choroba) jest zupełnie zdrowa, ojciec pali od 17rż, do tego od blisko 30l żłopie wódę i piwko mieszając to razem, i jest super zdrowy. Oboje w młodości jarali marychę, tak okazjonalnie nie nałogowo, nic im się nie stało choć mnie to szokuje, ich życie, tak sobie chcieli więc niech robią co chcą. Mi nie zabraniali niczego, gdybym chciał palić, jarać pić czy ćpać, pozwolili by a nawet zakupili (poza dragami bo by nie wiedzieli gdzie), uważają że to moje życie, moja sprawa i za to ich bardzo szanuję i kocham. Nie wpierdzielają się wszędzie i nieumoralniają na siłę. EOT

Widzę że dyskusjo -kłótnia (może tak bezpieczniej nazwać ten twór) trwa w najlepsze .....zdrowa ja nie mam alergii na ciebie ,bo alergenów się raczej unika a nie przebywa w ich towarzystwie .Na 99 % wątków to ty piszesz pod moimi wypowiedziami i się ich czepiasz .A pragnę ci równiez przypomnieć że nie tylko ze mną wchodzisz w polemikę ocierająca się o spór .Dajmy już temu spokój i niech każdy pisze co chce ,ja nie wpierniczam się z butami do wątków w których urzędujesz chociaz też z wieloma rzeczami się mogę nie zgodzić ,ale piszecie sobie to piszcie co chcecie .Jeśli chcesz uświadamiac młodzież w temacie używek to od razu a nie dopiero po moich wpisach .I nie sądz że każdy kto wchodzi na forum kardiologiczno -psychiatryczne z przewagą tego drugiego musi od razu miec problemy zdrowotne ,to że ja bytuję na forum dogomania nie świadczy że mam nosówkę ....i proszę skończmy już ten temat kto kiedy i co pali .Nasza wola i nasze zdrowie i nasza przyjemność ,a jak kiedyś się okaże że sami zapracowaliśmy na raka będziemy mieć pretensje sami do siebie .

Ania , jednak mnie przekonałaś ,święta prawda , niech każdy pali co chce i pije co chce Jego sprawa , Ania no to zgoda. Df, ale Tobie jeszcze coś napisze , no widzisz do czego miedzy innymi doprowadzają nałogi ludzi szczególnie w młodym wieku .....................spłodzili chorego syna........ .........................Oni ( Twoi rodzice) trzymają się dobrze a ty biedaku za ich grzechy cierpisz. Pozdrawiam i życzę długiego życia Twoim rodzicom df aby mogli się Tobą jak najdłużej opiekować.

Haha zdrowa dobre... jak coś piszesz to śmiać mi się chce, nie masz żadnej wiedzy na temat moich chorób, skąd się wzięły a już piszesz że zaszkodziło... moi staruszkowie spłodzili trójkę zdrowych dzieci, ja zachorowałem jako już prawie dorosły człowiek, po głupiej niewyleżanej grypie przyczepiła się angina i poszło... doszły inne choroby, część spowodowana lekami, nic nie mające wspólnego z narodzinami, życiem rodziny, genami itd. Byłem młodym zdrowym dzieciakiem, wysportowanym, miałem iść do szkoły sportowej, byłem najlepszy z biegania w szkole podst. Byłem, głupia grypa i niedoleczona angina rozłożyła wszystko, ale młody nie ma czasu na leżenie bo szkoła bo piłka itd. Truno sam jestem sobie winien ;) Wiec nie pisz że to wina stylu życia moich rodziców bo to śmieszne jest, może powiesz że dzieci które rodzą się z wrodzonymi wadami narządów, MPD czy chorobami genetycznymi to też wina ich rodziców? Kobieto zluzuj zanim napiszesz coś super madrego ;) peace

Nad twoją niewidzą, urodziłem się zdrowy, większość życia byłem zdrowy a jako młody człowiek z zapałem do sportu nie tykłem niczego bo bym nie mógłbyć sportowcem. Rozłożyły mnie głupie niedoleczone zaziębienia ale co ty możesz o tym wiedzieć, nie będę rozpisywał swoje historii dokładnie ze szczegółami, bo i tak nie zrozumiesz przecież jesteś nieomylna... żegnam niedouczoną mądralińską