Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podwyższone ciśnienie w stresie

Gość bartekroletic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartekroletic

Witam, Mam pytanie: jakis czas temy sraciłem pracę i w związku z tym mam stres i tak mierze pare razy dzinie i wychodzi 150 na ok 80 czy powinienem iść do lekarza. Dodam że zawsze byłem zdrowy i mam dobrą wagę i uprawiałem regularnie sport. 2. Jaki czas musi minąć żeby stało sie to niebazpieczne dla zdrowie - miesiąca czy całe lata? dzieki Bartekroletic

przeczytaj ,,niefarmakologiczne sposoby obniżania cisnienia.**Ogranicz spozycie soli,codziennie ząbek czosnku jedz. [nie chińskiego-polskiego]Kup sobie nalewkę z jemioły,która obniża ciśnienie.Przy tak niewielkim podwyższeniu moze pomóc.Do tego codziennie 30 minut ruchu i odpowiednie odżywianie.Można też samemu zrobić sobie mieszankę ziołową obniżającą ciśnienie.Skład: ziele jemioły 100g,ziele serdecznika 50g,liść ruty 50g,kwiatostan głogu50g,koszyczek rumianku50g.Zioła wymieszać zaparzać łyzeczkę w szklance wrzątku przez pół godziny pod przykryciem,przecedzić i pić 3x dziennie po jedzeniu.

to chyba pare lat musi upłynąć,nie tak łatwo zejść ze świata.Myślę ,że twoje ciśnienie jest od stresu,bierz stale ziołowe tabletki uspokajające np.labofarm[na noc dwie] mg+B6 i działaj coś w kierunku znalezienia pracy.Przecież jak jesteś zarejestrowanym bezrobotnym,to mozesz dostać dotację do 20 000 bezzwrotną ,pod warunkiem prowadzenia działalności przez 12 miesięcy i rozliczenia się z pieniędzy,które dostałeś.Złóż wniosek i załóż jakiś mały handelek albo kiosk z gazetami czy coś,zrób listę co umiesz robić,a jak nie umiesz,to sie najmij za pomocnika,a potem sam rób.Nie mozesz się poddać,musisz działać ,aby ajkoś żyć.Trzymam kciuki za powodzenie.