Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Burczenie w brzuchu, zmęczenie, gorsze widzenie i krew utajona w kale

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Nazywam Się Paweł i mam 19 lat. mam nadzieje ze ktos to przeczyta i bedzie w stanie mi doradzić. Zaczeło się tak: Ok. 6 miesiecy wstecz z dnia na dzien popoludniu zaczeło strasznie burczec mi w brzuchu z 2 metrow mozna bylo uslyszec co dzieje sie w moim brzuchu , co za tym szlo ? ogromny apetyt ! moglem jesc jesc i jeszcze raz jesc i po 10 minutach byc dalej głodny ! na poczatku pomyslalem jak zawsze OK przejdzie za niedlugo i bedzie git : ) ale to sie ciągło , a brzuch rósł , był wiecznie wzdęty , do ubikacji chodzilem raz na 3-5 dni przy czym kal byl niesamowicie suchy ciemny i nie bylo go duzo... i tak przez okolo 2-3 miesiace, nastepnie zaczely sie nowe objawy ! doszlo do tego ogromne zmeczenie , moje ciało bylo wiecznie zmeczone moje samopoczucie dorównywało zeru ... a ja nigdy wczesniej nie mialem takich objawow jestem przeaktywnym chlopakiem gralem 8 lat w pilke nozną pozniej 6 lat uprawialem lekkoatletyke , na skutek kontuzjii kolana przestalem biegac i zaczalem cwiczyc na silowni ktora ciagne do teraz od 3 lat ! nastepnie doszedl objaw taki jak zmeczenie oczu nie wiem jak to opisac ale oczy zaczely mnie tak jakby szczypieć byly slabe no nie wiem . i do tego ciągle bole w klatce piersiowej po lewej stronie w okolicach serca , ktore wystepują w roznych momentach raz są raz ich nie ma , czasami zaboli mnie tam gdy chce wziasc gleboki oddech ... biegam po lekarzach, szpitalach gdzie sie da ! troche ciezko bo pracuje caly czas i srednio z czasem ale robie co moge! bylem u rodzinnego lekarza , w szpitalu, gasteorologa , badania wyszly wszystkie OK... ekg w porzadku zadnych zaburzech krew wszystko ok cukry i inne tego typu idealnie, jedynie badanie na krew utajoną wyszlo POZYTYWNE czyli jest w kale krew utajona. nie wiem co juz mam z soba zrobic , nie wiem do jakiego lekarza isc bo za duzo jest objawow a do tego zapomnialem jeszcze dodac ze pogorszyl mi sie troche wzrok nie widze juz tak czysto tak jakby czasami sie cos mgli ciezko to wszystko jest opisac... nie pije alkoholu i nie pale papierosow to tyle. :*

może powinieneś iść do proktologa-specjalisty od chorób jelita grubego i zrobić kolonoskopię,bo to własnie ten lekarz powinien sie tobą zająć.Wydaje mi się,że coś nie tak z twoją okrężnicą....Jedz otręby owsiane[dodając do potraw] ok.2 łyżeczki dziennie[błonnik zawierają i ułatwiaja przesuwanie sie treści pokarmowych wewnątrz jelit].Poza tym używaj też mielony kminek z mielonym majerankiem.Oba zioła należy zmielić w jednakowych ilościach wagowych,dobrze wymieszać,trzymać w zakręconym słoiku w lodówce.Trzy razy dziennie po pół łyżeczki rozmieszane w niewielkiej ilości wody gotowanej ciepłej.Poza tym kup sobie w zielarskim kłącze tataraku.Pół łyżeczki kłączy zalać szklanką wrzątku,trzymać pod przykryciem 30 minut,Przecedzić.pić 3x dziennie po jednej trzeciej szklanki ,letnie.Kłącze tataraku jest bardzo skuteczne nawet przy zadawnionych dolegliwosciach jelitowych.A kminek z majerankiem działaja rozkurczowo i przeciwzapalnie.Być może masz polipa w jelicie grubym..to trzeba sprawdzić. u proktologa.Co by to nie było,używaj to,co ci napisałam,przyniesie dużą ulgę.Ale nie spocznij na laurach,tylko się przebadaj.Dieta lekkostrawna.Dużo pij .Tylko nie napoje gazowane.

zapomniałam napisać,żebyś rano jeszcze leżaąc na łóżku robił gimnastykę rowerek tak zwany.To ,,masuje** jelita i zapobiega gromadzeniu się gazów.Na czczo wypij też szklankę ciepłej gotowanej wody,znowu się połóż i przez chwilę ćwicz rowerek,lub jeśli masz rower treningowy,trochę popedałuj.Woda ciepła w jelitach pod wpływem ruchu spowoduje ,że ,,ruszą się** te świństwa zalegające w jelitach.Myślę ,że z sercem jest Ok,a te bóle są od tego,że zbierają się gazy w takiej ilosci,że unoszą przeponę do góry i dlatego jak chcesz nabrać powietrza,to jest ucisk.Może też żle się odżywiasz[pizza,kebab....] itp.Jeść posiłki małe,pic wodę niegazowaną,jeść 5 razy dziennie o stałych godzinach,a mniej.