Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Płytki oddech i napięty żołądek na tle nerwowym

Gość Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dokladnie co roku mam ten sam problem (poczatek jesieni). Opowiem od poczatku. Dokladnie rok temu, przez pare dni mialem problemy z oddychaniem, bardzo plytki oddech i ciezko bylo wziac pelny oddech. Mieszkam w Holandii, wiec pojechalem zaraz do szpitala, bo zaczynalem sie czuc coraz gorzej. Lekarka zbadala mi puls i oddech. Powiedziala, ze wszystko jest w normie, a ja pewnie mam to na tle nerwowym. Zaznaczam, ze jestem bardzo spokojna osoba, nie mam zadnych zyciowych problemow. Problem po paru dniach raptem ustal. W tym roku niestety powrocil i nie wiem co robic, czy isc znowu do lekarza i uslyszec to co rok temu, czy zrobic jakies badania. Moze ktos ma podobne problemy i wie co to jest ? Dodam, ze czuje przy tym wszystkim, ze mam napiety zoladek (czy to moze byc przyczyna tego)? Moze poprostu *rozwalilem* sobie zoladek ? Prosze o jakies wskazowki jesli ktos ma podobne objawy. Pozdrawiam Damian

kup sobie len mielony,pij wieczorem przed snem - jedna łyżeczka lnu rozmieszana w pół szklanki ciepłej,przegotowanej wody.To samo na czczo i raz w ciągu dnia.Nie jeść tłustych,smażonych ,słodkich rzeczy,nie pić koli,napojów gazowanych.Z owoców najlepiej jabłka pieczone,dojrzałe banany,dohjrzałe winogrona.Żadnych frytek,pizzy i kebabów,hamburgerów.Dużo warzyw gotowanych,zupa jarzynowa itp.Zapoznaj sie z dieta lekkostrawną.PIj melisę z dziurawcem.Jed mielony kminek z mielonym majerankiem--do 2 łyżeczek dziennie.Oba zmielić w prop. 1:1 wagowo.Wymieszać i trzymać w lodówce w zakręconym słoiczku.Mozna posypać na kanapke dodac do jedzenia,do zupy itp.

dziekuje za odpowiedzi, nie dawalo mi to spokoju i wybralem sie do lekarza. Mieszkam w Holandii, wiec poszedlem do holenderskiego rzecz jasna. Uslyszalem dokladnie to samo co rok temu. Na tle nerwowym, mam skurcze jelita wrazliwego i to powoduje uczucie plytkiego oddechu. Przepisal mi cos takiego : Duspatalin Retard 200mg 2x dziennie 1 tabletka. Zobaczymy czy to cos pomoze. Dodam, ze teraz doszedl jeszcze bol ponizej mostka, jakby ukucia od wewnatrz. Pozdrawiam