Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne ataki duszności i strach o życie

Paaaaati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 19 lat... właśnie zaczęłam studia.. Mój problem jest właściwie odkąd pamiętam. Ciągłe wizyty u lekarzy. Tomografie głowy, badania krwi. Neurolodzy, psychiatrzy, psycholodzy. Niesttety nikt mi do tej pory nie pomógł. Cały czas boje się o swoje życie.. ostanio zaczęło się to pogłębiać. Np. siedzę sobie oglądam tv.. i nagle to dziwne uczucie, że zaraz umrę. Dodam, ze biorę xanax, coaxil. Wczoraj atak duszności i złego samopoczucia był tak silny, że karetka przyjechała.. i zabrali mnie na pogotowie. Tam nie zrobili mi ani jednego badania. Po prostu dali lek uspokajajacy, ponieważ stwierdzili, że skoro leczę się psychiatrycznie to musi być to. Do tego miewam zawroty głowy, czasami zatkane uszy, bóle w klatce piersiowej, i to przeklęte uczucie śmierci! Ja już nie wiem jak mam walczyć z tym wszytskim. Rano budzę się z świadomoscią, że może to już dzień w którym umrę... ale ja nie chcę.. kocham swoje życie.. a właściwie kochałam... do tego myślę, że widzę inaczej niż normalni ludzie... miewam jakieś jasne punkty w oczach.. oraz mam męty na ciałku szklistym... dodam też, ze miałam badania tarczycy i było wszystko ok.. pomóżcie mi... bo nie wiem czy jeszcze warto walczyć o cokolwiek...

Pati,posłuchaj dziadkowego bajania;Strach jest emocją typową tylko i wyłącznie dla nerek.ujawnia się wtedy i tylko wtedy gdy nerki są **zimne**.Zimne w przenoęni i dosłownie,szczególnie prawa nerka.Gdy jest ona zimna,wówczas zjawia się poranna biegunka,poty bardzo intensywne,uczucie wyczerpania fizycznego i umysłowego,dużo moczu,skłonności do obrzęków,chęć do dłuuugiego spania,brak popędu płciowego i duszności.Nie muszą wystepować wszystkie objawy tak jak i moja diagnoza nie musi być trafna.**Energia nerek decyduje do zdolności do wydechu,ludzie osłabieni w tym zakresie nie mogą wydychać powietrza,mogą je tylko przyjmować stąd duszności.**Musisz dbać o ciepło dla nerek,biodrówki wyrzuć,do łóżka termofor,Powinnaś pić kawę naturalną,jeść gorące posiłki,używać ostrych przypraw.Herbata imbirowa też grzeje.Spróbuj sok lub kompot wiśniowy z wiśniami,kilka gozdzików,szczyptę cynamonu,podgrzej to mocna,nie gotuj.Bardzo grzeje.Trzymaj się ciepło.To nie wymyśliłem lecz Chińczycy kilka tysięcy lat temu.

Pati,posłuchaj dziadkowego bajania;Strach jest emocją typową tylko i wyłącznie dla nerek.ujawnia się wtedy i tylko wtedy gdy nerki są **zimne**.Zimne w przenoęni i dosłownie,szczególnie prawa nerka.Gdy jest ona zimna,wówczas zjawia się poranna biegunka,poty bardzo intensywne,uczucie wyczerpania fizycznego i umysłowego,dużo moczu,skłonności do obrzęków,chęć do dłuuugiego spania,brak popędu płciowego i duszności.Nie muszą wystepować wszystkie objawy tak jak i moja diagnoza nie musi być trafna.**Energia nerek decyduje do zdolności do wydechu,ludzie osłabieni w tym zakresie nie mogą wydychać powietrza,mogą je tylko przyjmować stąd duszności.**Musisz dbać o ciepło dla nerek,biodrówki wyrzuć,do łóżka termofor,Powinnaś pić kawę naturalną,jeść gorące posiłki,używać ostrych przypraw.Herbata imbirowa też grzeje.Spróbuj sok lub kompot wiśniowy z wiśniami,kilka gozdzików,szczyptę cynamonu,podgrzej to mocna,nie gotuj.Bardzo grzeje.Trzymaj się ciepło.To nie wymyśliłem lecz Chińczycy kilka tysięcy lat temu.

Te **męty**,to mętny wzrok,zamglony,nieostry obraz?U okulisty byłaś?Oczy Cię bolą,są czerwone piekące?Śmiercią się nie przejmuj,każdy kto sie urodził,umrzeć musi.Ale na pewno nie dzisiaj.ani jutro,ani pojutrze,przy Twoim wieku nie masz po prostu szans.A ja owszem i wcale mnie to nie wzrusza,Chłód nerek poznasz przykładając dłonie w ich okolicę a także po ciepłocie uszu.tyle,że prawa nerka lewe ucho.

Nie musi to byc jaskra ale warto sprawdzić,bo jeden stres więcej.Mnie oprócz zaglądania w oczy,mierzą ciśnienie i od czasu do czasu sprawdzają komputerem pole widzenia.W pełnym świetle widzę gorzej,lepiej przy pochmurnej pogodzie.Dobrze jest miec szkła fotochromatyczne/?/,które przyciemniają się w zależności od światła.Jak sobie radzić?A jak sobie radzisz na studiach?Zycie to tez wyższe studia a najważniejszy kierunek to własne zdrowie,własny organizm.Dasz sobie radę.