Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ataki duszności i omdlenia przy nerwicy wegetatywnej

Gość klr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Pierwszy raz opisuje swój problem Problem z nerwicą mam już od długiego czasu na początku w szkole, klasówki , matura itd,kłopoty żołądkowe od młodych lat,nadmierna potliwość,wymioty .Potem alkohol po stresujących sytuacjach .7 lat temu miałem pierwszy problem, skok ciśnienia 110/190 puls130. Szpital badania, diagnoza, nerwica wegetatywna (zalecenia) dieta, umiarkowany ruch fizyczny.Stosowałem zaleceń przez długi okres.Po trzech latach wróciłem do starych nawyków ,po pracy piwo nie zawsze wyspany i nagle w kwietniu na spacerze atak duszności( omdlenie) ciśnienie 150/210 puls 150 Hospitalizacja .Z pierwszych badań wynikło Alergia na pyłki ,że mogą się zwężać oskrzela .Badania, spirometria ,ergospirometria, krew,astma wykulczona Objawy ....p....s po atakach ziewanie senność głód Czy ktoś miał podobny problem?

też tak miewam ale jak sie myśli pozytywnie to spada z160/100 na 135/89 i jest o.k.to jest choroba w której trzeba oszukiwać umysłem swoje ciało.pomyśleć że to tylko atak chwilowy,ewentualnie wziąść coś na uspokojenie i nie wykonywać szybkich ruchów tylko powoli chodzić jak się nie da usiąść i zmierzyć po czasie i będzie o.k.ja też jestem na etapie mierzenia ciśnienia.wiem co to jest i jak się przechodzi niemiły atak do tego raz dziennie.