Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podwyższone tętno, zawroty głowy i szumy uszne

Kwiatuszek750

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imie Kasia mam 20 lat moim problemem jest to ze bylam u kardiologa wyniki z echo serca wyszly dobrze dalam lekarzowi te wyniki i on uwaza ze jest wszystko dobrze u mnie nicsie z sercem niedzieje a ja mam takie objawy jak podwyzszone tetno mocno bijace serce zawroty glowy ciagle oslslabienia szumy uszne ciagle leki strach szybkie meczenie sie serca oslabienia w casie kampieli srach i nie mam pojecia co to moze byc pomozcie
Hej Kasia..a może nerwica.. tak po prostu ? Powiedzmy że mamy coś wspólnego bo choćby jestem w tym samym wieku co Ty i ostatnimi czasy też mam problem z sercem, tzn nierówno bije i także mam wysoki puls, z tym że ja wylądowałam na to w szpitalu no i na ekg też tam jest tego potwierdzenie.A aktualnie szukam dobrego kardiologa coby móc się umówić na wizytę, więc chcąc podzielić się z Tobą opinią mając cześć podobnych objawów póki co nijak nie mogę..możesz sobie ewentualnie przeczytać mój wątek..bo nie wiem czy np miałaś robioną resztę badan podst tj morfologie,elektrolity,tsh itd..
czy robiłas bad. krwi OB,morfologia z rozmazem,elektrolity,TSH,ft3,ft4,TPO.Może to tarczyca powoduje,że cos się z sercem dzieje? Jak wyniki będą dobre ,to kup sobie neospasminę,albo ziołowe tabletki uspokajające labofarm.Magnez+wit.B6.I po kłopocie.Codziennie rano i wieczorem się gimnastykuj,dużo się ruszaj i na świeżym powietrzu przebywaj.Może na basen się zapisz lub na kurs tanca tow....?Ruch rozlużnia wszystkie mięśnie i pozwala o nerwach z apomnieć.Musisz się prawidłowo odżywiać i kapać pod prysznicem- krótko,a nie wylegiwac w gorącej wodzie w wannie.Zbyt ciepła woda może spowodować zasłabnięcie.Rób rano i wieczorem ćwiczenie oddechowe,które dotlenia serce i płuca.Stanąć przy otwartym oknie,dłonie na głowie,jedna na drugiej,bardzo głęboki wdech,z całej siły,wstrzymać na 10-15 sekund,a następnie wypuścić mocno powietrze,do oporu...jednocześnie opuszczając ręce i lekko sie pochylając.Powtórzyć co najmniej 5 razy.
Witam wszystkich.ostatnio przydarzylo mi sie cos dziwnego i chcialem zapytac czy mial moze ktos cos do tego podobnego...?w ciagu 3 ostatnich tygodni zawsze po weekendzie mialem dziwne ataki...ni z tego ni z owego serce i cisnienie skoczyly w gore-ostatni raz zdarzyl sie przedwczoraj i tym razem mialem aparat do badania cisnienia pod reka.poprzednie ataki byly ciezsze-tym razem cisnienie skoczylo do 196/109puls 140...normalnie wydawalo mi sie ze bedzie ze mna zle...nie wiedzialem czy mam wezwac pogotowie czy nie...zrezygnowalem bo jak napisalem wyzej wczesniej mialem juz 2 takie przygody i jakos je przetrwalem...napisalem ze dzialo sie to po weekendach bo tylko wtedy zdarza mi sie wypic pare piw,dodam rowniez ze sporo pale i w zasadzie podejrzewam ze tu jest pies pogrzebany..pewnosci jednak nie mam...jezeli komus przydarzylo sie cos podobnego to prosze o pare slow na ten temat.czy jest to grozne dla zdrowi lub zycia?czulem sie jak po zastrzyku adrenaliny i za cholere nie moglem uspokoic ciala pomimo tego ze lezalem na lozku i staralem sie zrelaksowac...najgorsze jest bicie serca...glosne,silne i nie do zatrzymania...taki stan trwal za kazdym razem ponad 2h.......pozdrawiam