Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drganie obrazu, mroczki przed oczami i zimne dłonie przy nerwicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem od jakiegos czasu widze przed przed oczami mety to takie punkciki czarne uciekajace w obu oczach ,ale do tego sie przyzwyczailem zas ostatnio pojawily sie drgania obrazu ale tylko w nocy jak spojrze szybko w nocy na sciane drga mi obraz w oczach tzn tak migocze w dzien nie mam tego ,lecz w dzien pojawily sie iskierki ktore uciekaja ze srodka pola widzenia i rozchodza sie po oczach zaras znikaja dodam ze bylem u profesora Szaflika w warszawie ktory powiedzial ze oko jest w pozadku,ale cos jest nie tak z organizmem ktory odzialywuje na siatkowke i wlasnie daje takie efekty . Dodam ,ze mam caly czas zimne rece i nogi jestem nerwicowcem moje pytanie jest takie czy ktos spotkal sie z czyms takim bylem juz u 4 okulistow w przeciagu 2 msc ale zastanawiaja mnie te zimne rece i nogi czasami nos co to moze byc macie jakies pomysly? pozdrawiam
zimne ręce i nogi to złe krążenie--tu moze pomóc ziołowy wenoforton,najlepsza polska miezanka ziołowa na krążenie.Należy używać przez kilka miesięcy [trzy tyg. uzywać ,tydzień przerwy i znów...itd] Szkoda,że żaden z okulistów nie powiedział ci,jakie bad. należy zrobić,aby wykryć co sie dzieje w organiżmie.Towarzyszyłam chorej osobie wiele razy jadąc z nią di kliniki okulistycznej.Siedząc godzinami w kolejce do lekarza nasłuchałam się takich przypadków,że do głowy mi nie przyszło jak wiele schorzeń może wpływać na oczy.Kilka przykładów: cukrzyca[zbadacc poziom cukru we krwi,zrobić OB,Morfologię z rozmazem i CRP.Te wyniki pokażą czy w organizmie nie toczy się proces zapalny.Jeśli tak,to trzeba następnie poszukać ,w którym miejscu coś się dzieje.No i dalsze badania;zdjęcie rtg wszystkich zębów i zatok.Czasem jest tak ,że mamy ząb leczony kanałowo i po kilku nawet latach pod tym zębem może toczyć sie proces zapalny.To nic nie boli i o tym nic nie wiemy i to przenosi sie na okoliczne tkanki--np.do zatok przynosowych,a nawet do oczu.Inna przyczyna to reumatyzm.Też może cię nic nie boleć.W tym kierunku trzeba bad. krwi:latex,seromukoidy.Idż też z tymi wszystkimi wynikami do neurologa.Koniecznie.Może to sprawa neurologiczna.Bardzo mnie dziwi,że żaden okulista nie podpowiedział ci,w jakim kierunku masz się przebadać.Najprędzej chyba ci neurolog pomoże ,tylko musisz zrobić przynajmniej część tych badań,aby wykluczył te rzeczy ,o których wcześniej napisałam.Napisz koniecznie ,co ci powiedział.
jeżeli chodzi o zimne ręce i nogi,to oprócz ziół na krążenie musisz się gimnastykować.Najlepiej pedałowac na rowerku stacjonarnym,co pobudza krążenie.Cwiczyć tez stopy,np.krążenie stopami,ruchy w górę-w dół...itd.Można to robić siedząc w autobusie,przy biurku,stojąc,leżąc,w każdej wolnej chwili.Kilka razy w ciągu dnia kłaść się z nogami położonymi do góry na oparciu kanapy-wystarczy kilka minut.Ćwiczenie nadgarstków,palców-często nimi ruszać,ruch pobudza krążenie.Można też masować takim drewnianym ,,kolczastym** wałkiem,który mozna kupić w sklepie ortopedycznym,masować nie tylko dłonie ,ale i stopy.Można to robic siedząc przy kompie,a nawet jedząc obiad.UNIKAĆ długiego siedzenia bez ruchu.Zamiast wenofortonu moze być esceven-wyciąg z kasztanowca,ale po drugim,a nawet trzecim opakowaniu może być efekt.
krew morfologie robilem tarczyca 2 razy robiona za pierwszym razem ft4 bylo na granicy w pozniejszym badaniu juz bylo ok mialem robione echo sera ,ekg to chyba z 6 razy wszystko ok z sercem Profesor Szaflik najlepszy polski okulista prezes okulistow i przedstawiciel krajowy powiedzial mi ze cos na siatkowke odzislywuje ale niestett to nie nerw zwokowy anie oczy polecil badanie tarczycy jesli badania nic nie dadza powiedzial zeby wrocic do niego siedzialem w prywatnym gabinecie ok 30min i przez 4 gabinety asystentow jego przechodzilem ogolnie zajmuja sie czlowiekiem bdb ale za 250 zł za wizyte +dojazd 120km do wawy. Jesli chodzi o zeby mialem robione kanalowe leczenie zeba 6 i jak go dotykam i pozniej wącham palca to smierdzi jeszcze jedno mam krzywa pgrzegrode nosowa, Juz sam nie wiem co moez powodowac to odzialywanie na siatkowe i iskry w oczach z tym drzeniem psychicznie mnie to meczy mam lekka depreseje od tego napisze jak zrobie reszte badan mam jeszcze przed soba ush brzucha no i zapisze sie na reszte badan
zrób sobie w takim razie zdjęcie rtg i OB,CRP,morfologię z rozmazem i do dobrego dentysty.Niech oceni,co się dzieje. a może i laryngolog w zalezności od wyniku badań.Po wyrwaniu zęba lub leczeniu będzie OK.Kiedyś widziałam diagnozownie twarzoczaszki za pomocą kamery termowizyjnejNawet sobie takie zdjęcie zrobiłam.Wydrukowali mi z komputera.Na takim zdjęciu wyrażnie widac ,w którym miejscu toczy się proces zapalny.Te miejsca są cieplejsze i kamera to uchwyci.Na zdjęciu te miejsca sa widoczne jak na dłoni.Nie trzeba przeswietlac.Ale takie kamery ma tylko policja i wojsko.A szkoda,że służba zdrowia nie ma,bo natychmiast i tanio oraz nieinwazyjnie można się dowiedzieć,że coś dzieje się w oczach,zatokach,zębach...itd.Chętnie dowiem się co wykryto i czy moje przypuszczenia szły w dobrym kierunku.Pozdr.
jak ci marzna dłonie,to koniecznie w rękawiczkach chodż. Jak bardzo zimne,to zrób takie ćiczenie: stojąc podnieś szybko ręce pionowo w górę.Potrzymaj z 10 sekund.Wtedy krew z rąk spłynie.A następnie szybko opuść i potrząśnij.Krew napłynie ,zrobią się cieplejsz.e.To skutecznuy sposób na rogrznie rąk jeśli się zmarzło na przystanku np.

Witam 4 robiłem juz badanie krwi ob itp bylem na badaniu tetnic szyjnych u endokrynologa powiedział,ze wyniki mam ksiażkowe u neurologa równiez byłem skierowała mnie na badanie rezonansu głowy musze tylko iśc na przeswietlenie zębów bo podejżewam ,ze moge one miec coś wspolnego z tym zjawiskami widzenia iskier w polu widzenia no i pojawienia sie metow nie wiem juz co mam robic te iskry w polu widzenia strasznie mnnie dołują to cos strasznego jesłi mozesz napisz do mnie maila chciałbym sie skonsultować z tobą ponieważ twoje przypuszczenia jak najbardziej pasuja do przyczyn powstania metów i iskier napisz do mnie a maila filipmoto2010@o2.pl

Witam. Mam identyczne objawy od jakichś 2 miesięcy, myślałem już że nie znajdę nic na ten temat. Jaka w końcu jestbyła tego przyczyna? chodziło o zęby? Mnie dopiero czekają wizyty u okulisty, dentysty i neurologa, u laryngologa już byłem, dowiedziałem się o obrzęku przy lewej zatoce szczękowej, prawdopodobnie z powodu właśnie zęba.. ogólnie od jakiegoś czasu borykam się też z zatokami, stąd wizyta u laryngologa.. dobrze by było jeśli przyczyna tkwiłaby jedynie w zębach, chodź wydaje się to niezbyt realne.. dlatego zastanawia mnie jaki był tego Twój finał? a może jeszcze się z tym borykasz? proszę o wszelkie szczegóły i w miarę możliwości, szybką odpowiedź. pozdrawiam