Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość iwona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.mam takie dziwne objawy zwlaszcza noca.mam wrazenie jakby serce przestawalo mi bic potem zapadam sie jakby przy omdleniu lub samolot na kacu a potem potworne kolatanie serca i lek.nigdy nie mialam problemow z sercem ale dzisiejszej nocy wystraszylam meza i siebie.po chwili dostalam rozstroju zeladka a potem zmusilam sie do wymiotow bo zrobilo mi sie nie dobrze.noca bola mnie plecy tak jakbym dostala jakiegos skurczu nie moge sie przekrecic i nawet delikatny ruch nodga reka czy oddychanie przeszywa mnie na wskros jak sie rozruszam mija ,mam niskie cisnienie ,problemy z przepuklna rozworu przelykowego.w dzien pojawiaja sie podobne objawy ale zawsze zwiazane sa z parciem na kiszke stolcowa doslownie robi sie slao i wali mi serce jakby mialo wyskoczyc.nie rozumiem czy jest to jakis objaw czegos bo jakby sama sie nakrecam za rok stuknie mi 40 i moze to juz czas na mnie.bardzo prosze jesli macie jakies sugestje to pomozcie
aby wypróżnianie unormowac i uspokoić jelita,należy jeść mielone-kminek z majerankiem[bardzo przynosi ulgę],działa rozkurczowo i przeciwzapalnie.Kminek i majeranek w proporcji wagowej 1:1.Trzy razy dziennie jeść pół łyżeczki kminku z majerankiem rozmieszane w przegotowanej wodzie ,jakieś niecałe pół szkl. wody.Oprócz tego kup otręby owsiane i dodawaj je do zupy,na śniadanie np. jedz twarożek;biały ser chudy lub pół tłusty+ jogurt naturalny+łyżeczka otrąb owsianych+ 2 posiekane orzechy włoskie,albo bez orzechów.Stasuj dietę lekkostrawną,jedz mniej a częściej.Wieczorem i rano pij len mielony.I żadnej kawy,alkoholu,napojów słodkich ,gazowanych,czipsów i McDonaldów.,słodyczy.Najwyżej 2 kostki gorzkiej czekolady.
Ja mam podobnie.Wiem jednak,że oprócz nerwicy mam zespół jelita drażliwego i stąd te parcia na kiszkę stolcową.U mnie to wygląda tak;robi mi się gorąco,kręci w głowie,wali serce,mdli i muszę wtedy do toalety.Tak że poczytaj sobie w googlach o zespole jelita drażliwego.Inne choroby mam wykluczone i leczę się obecnie jakieś 3 lata na drażliwe jelito.Co prawda choroba jest nie uleczalna ale da się ją zaleczyć i żyć normalnie,co prawda biorę leki duspatalin retard-nie piję alkoholu i stosuję czasem dietę,a i pije często kompot z jagód-pomaga na biegunki i to bardzo. Także poczytaj sobie objawy w necie a jak dalej masz wątpliość trzeba kolonoskopię i resztę badań które na pewno specjalista ci zleci.Jednak stawiam na nerwicę jelita czyli jelito drażliwe!
hej ,bardzo wam dziekuje za odpowiedz.nie powiem ,ze ciesze sie ze ktos ma podobne objawy do moich ale jakby troche ulzylo mi .zabralam sie juz do lektory i rozjasnia mi sie troche.co do przepisow to na pewno wyprobuje.problem bedzie tylko z kawa bo jakos nie toleruje herbaty ,czasem pije ziolowe.faktycznie nerwica pasuje do mnie idealnie chociaz nie mam powodu i na pewno po temperamencie nikt by nie uwiezyl.moze jeszcze macie jakies metody na wyluzowanie ja nie potrafie zawze jestem gotowa ze tak sie wyraze do akcji na wszelkie zdazenia.mam problemy z odpoczynkiem jestem tak spieta ze kiedy zamykam oczy klebia mi sie mysli co do zrobienia w jakiej kolejnosci ,ile to bedzie kosztowalo itd.i juz chyba nie umiem sie smiac a przeciez jestem szczesliwa .czuje sie jakbymoja samokontrola przejela wladze nade mna tego nie rob ,o tym nie mysl bo zle bo nie wypada.jesli mozecie napiszcie ,prosze
Gość krychaaaaa

Nie daj sobie wmówić nerwicy. ja sobie dałam i nie wyszło mi to na dobre. uczucie które opisujesz, nagle serce przestaje bić i tak robi się słabo jak przy omdleniu jest mi dobrze znane i okazało się że jest pochodzenia sercowego a nie z głowy czy jelit...