Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból piersi

Gość abcde

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka miesięcy temu zaczęła bolec mnie lewa pierś Poszłam do gin. na badanie, ale lekarz powiedział, że wg niego nic się dzieje Zrobiłam podstawowe badania krwi i wszystkie ok To było w maju Ból powrócił kilka dni temu Taki sam (kłujący) i w tym samym miejscu Dodam, że robiłam ponowne badania krwi w sierpniu (morfologia, crp i ob, miałam również usg brzucha, badanie tarczycy, hcv i cukru i wszystko w normie) Wygląda na to, że to raczej nic groźnego (oby)Ale do lekarza idę za tydzień z tym fantem i poproszę o mammografię lub usg piersi Nie wiem co lepsze... Usg na pewno mniej bolesne Miałyście podobnie? bo zaczynam schizowac już...Thx
abcde Moja pani ginekolog zawsze mówi że mammografie robi się trochę starszym kobietkom a usg młodszym i o tym pamiętać trzeba A jeżeli sama nic nie wyczuwasz w piersi to nie potrzebnie się wkurzasz ale idź na usg I na pewno będzie dobrze No bez powodu nie powinno nic boleć. Ja będąc młodą też odczuwałam takie kłucia w piersi ,znalazłam się w szpitalu w Bydgoszczy ale ja miałam wyczuwalny guzek. Ale wycieli go , groźnego nic to nie było Tylko mam taką trochę brzydką Szramkę bo mam paskudne ciało do gojenia . pozdrawiam
aby badanie było wiarygodne należy zrobić i USG i mammografię.I musi to obejrzec specjalista od chorób piersi.Jak u ciebie z miesiączkowaniem,czy badałaś hormony płciowe,czy są na właściwym poziomie.Zwróć uwagę kiedy ten ból sie pojawia tzn. w którym dniu cyklu miesiączkowego.Mam nadzieję,że zawsze zapisujesz daty miesiączki i to wiesz.Być może to będzie ważna informacja dla lekarza ,warto zwrócić na to uwagę.Jak ból pojawia się przed miesiączką to nic grożnego,napięcie jakieś.