Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia serca po zabiegu ablacji

sempron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W piątek miałem zabieg ablacji, zabieg trwał długo gdyż lekarze mieli problem z wypaleniem dodatkowej drogi przewodzenie ze względu na jej trudną dostępność. Arytmia u mnie występowała najczęściej w postaci krótkich ok.3sekundowych zaburzeń rytmu serca, raz tylko zdarzyła się dłuższa arytmia. Wracając do sedna sprawy, wczoraj dostałem wypis, w szpitalu zdrobiono mi badania EKG, USG i kilka innych i z tego wynikało że wszystko jest w porządku, a lekarze twerdzą, że droga została wypalona, nie było by wątpliwości gdyby nie to, że wczoraj po kilku godzinnym powrocie do domu położyłem się do łóżka i moje serce *szarpnęło* to było jak zaburzenia rytmu sera ale tylko tak na sekundkę, miałem takie tylko lżejsze już w szpitalu, dzień po zabiegu. Nie wiem co to znaczy? Czy tak się dzieje? Słyszałem, że tak może się dziać przez miesiąc. Czy może ktoś, coś o tym wie? Strasznie się boję:(

Warka, trzeba wybrac, co jest ważniejsze - zdrowie czy praca. Jasne, stresu w pracy czy w domu nie da się uniknąc, wiem co mówię, bo sama jestem dopiero 2 m-ce po ablacji, pozostaje tylko jakoś sobie z tym radzic, poprosic może swojego lekarza o jakieś leki uspokajające, przynajmniej na czas rekonwalescencji. Ja tak właśnie zrobiłam, nie jest jeszcze super ale jest lepiej. Co do pracy - co prawda pracy ciężkiej fizycznie nie mam, ale zdarza się że muszę coś dźwignąc i wtedy po prostu odmawiam, nieważne czy to szefowi czy klientowi. Kiedyś było mi głupio i nadwyrężałam sie nawet wtedy jak źle się czułam, ale teraz mam to w nosie! Nejbliższe miesiące po ablacji zaważą o moim zdrowiu na całe życie a przynajmniej na najbliższe kilka lat, a ono jest dla mnie dużo ważniejsze niż szef, praca i cała reszta.