Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Badania przed wizytą u kardiologa

Gość Agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, W piatek trafiłam do szpitala z częstoskurczem nadkomorowym (pierwszy raz), ustąpił samoistnie. Kazano mi wziąść skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu do kardiologa... Terminy są przerażające... wkońcu udało mi się znaleźć na 20 grudnia. Pani powiedziała tylko tyle, że mam przynieść wymagane badania. Gdy pytałam co oprócz ekg, krwi itd. odpowiedziała że lekarz który dał skierowanie doskonale wie. Zanim do niego pójdę prosić o kolejne skierowania chciałabym wiedzieć jakie są potrzebne, bo jakoś wątpie w to, że da mi na wsyzstkie a jeszcze się będzie dziwił, że takie potrzebne. Z gory dziękuję za odpowiedź.
OB, morfologia krwi, mocznik, cukier, cholesterol, mocz-badanie ogólne,wszystkie wykonane EKG, RTG klatki piersiowej-klisze ważne rok, USG serca i próba wysiłkowa jeśli były robione, karty informacyjne ze szpitali oraz dowód osobisty i skierowanie. To wszystko.
Dziękuję Ci bardzo. Brakuje mi USG i cukier, cholesterol... to nawet nie jest tak źle. Znalazłam nawet wcześniejszy termin na 5 grudnia. Ciekawe co mi jest. Mam ciekawego lekarza pierwszego kontaktu. W szpitalu nie powiedzieli co to, bo trzeba dodatkowe badania. On za to spojrzał na wypis i oświadczył, że nerwica wegetatywna. Poczytałam, że internista jak nie wie ki pierun to tak mówi;)