Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,już raz pisałam na tym forum w tym temacie: http://forum.kardiolo.pl/temat8141.htm Byłam u psychologa,odbyliśmy rozmowę,ale powiedziała że nic mi nie jest. 22 września jestem zapisana na EEG. Do moich objawów doszły *falowania*,dziwne uczucie z tyłu głowy ,które nie zostawia mnie na krok. Do tego trudno mi spać z powodu falowania otoczenia,czasem nawet mam wrażenie jakbym spadała na łóżku,lub no niewiem...skakała z góry na dół mimo iż się nie ruszam ;// Boję się już tego wszystkiego,biorę tabletki przeciwmigrenowe Divascan i magnes,ale to nic nie pomaga... Mówiłam już o tym wszystkim neurologowi na drugiej wizycie,jak i dla laryngologa,którzy po zbadaniu mnie powiedzieli że nie wiedzą co mi jest. Także,mam dwa pytania: co może mi dolegać? co to eeg,czy wskaże co się ze mną dzieje,na czym polega?
Gość ania05111971
EEG to badanie fal mózgowych .A miałaś jakieś badania -rezonans ,tomograf ?Kręgosłup szyjny w porządku ?Czasem zmainy w szyjnym dają takie objawy.A magnezu to nie można sobie brac ot tak sobie .Zrób sobie poziom elektrolitów i dopiero jak będziesz miała niedobory to faszerój sie magnezami i innymi .Nadmiar tego pierwiastka może dawać gorsze objawy niż niedobór .
KiKlia3 Kiedyś dawno znalazłam się w podobnej sytuacji, tez takie odczucia ni to zawrotów głowy ni to jak piszesz takiego falowania w głowie Miałam wrażenie unoszenia się nad ziemią Znalazłam się w szpitalu z tego powodu na laryngologi i tam zbadano mi błędnik bo wyobraź sobie że przypuszczano że to powoduję błędnik w uchu Ale po badaniach okazało się że jest on w porządku Wypisano mnie po 6 dniach i stwierdzono że to powoduje u mnie Nerwica To było takie uczucie że nie chciało się przy nim żyć Ale po mało biorąc jakiś czas trochę leków wyciszających przeszło , i do dzisiaj nigdy się nie powtórzyło ,choć na pewno nerwica mnie nigdy nie opuści . Ale jakoś daję radę , pracuje nad sobą bardzo każdego dnia, w każdej godz. i minucie I żyję pozdrawiam