Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pleców a serce

Gość Monika

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączam się i potwierdzam, że też mam bóle uciskająco-swędzące pod lewą łopatką. Czasem bardzo mi to przeszkadza i muszę się drapać w tym miejscu. Podejrzewam, że występuje to na tle nerwowym (wszystko zaczęło się od pobytu mojej mamy w szpitalu, całą sytucję mocno przeżywałam i wtedy po raz pierwszy taki przykry dyskomfort wystąpił). Byłam u lekarza, ale zapisał mi tylko leki przeciwbóowe - badanie EKG i rentgen klatki piersiowej nic nie wykazały. Dodam, że mam częstoskurcze nadkomorowe, ale nie uważam żeby to miało ze sobą coś wspólnego.

Witam mam taki problem z jakies 4 miesiace temu wyskoczylo mi cos u dolu plecow lekarze mowia ze to rwa kulszowa ale bol jest tak silny ze promieniuje mi az do lopatki boli mnie cala lewa strona nie mam nawet z kim o tym porozmawiac a co najgorsze zaczelo mnie gniesc w klatce nie wiem juz sama czy to ma cos wspolnego z sercem czy kregoslupem prosze pomozcie do jakiego lekarza mam sie wybrac ?

Mam podobne objawy - swędzenia (czasem kłucia) okolic łopatki lub mostka, czasami arytmii serca. U mnie objawy występują przy nacisku na plecy, przy zgiętym kręgosłupie. Podejrzewam, że to efekt dyskopatii kręgosłupa (w pozycji wyprostowanej nigdy nie ma objawów). Pytanie co z tym robić? Neurolog (drugi z kolei) w ogóle nic z tym nie robi. Nawet nie próbuje szerzej diagnozować. Bo inaczej po co byłyby te zapytania ludzi w Internecie.

Pisze dziele sie pierwszy na forum , postanowiłam pomóc , poniewaz tak niedawno miałam straszny bol pleców pod lewą łopatką , nie mogłam chodzić , siedzieć, leżeć boł okropny stosowałam rózne maści i nic, sięgałam po porady w internecie , no i posłuchałam rady ze niema co na własną rękę się leczyć skoro i tak mi nie pomogło .Kiedy poszłam do lekarza wypisał maść o nazwie PERSKINDOL żółte opakowanie posmarowałam na noc , rano, i KOCHANI jak ręką odjął ból . Z tą maśćią był problem do kupienia od ręki prawie wszystkie apteki w moim mieście objeździłam i nie było, ale bez problemów na zamówienie i na drugi dzień już była Pozdrawiam wszystkich Serdecznie

Miałem podobne bóle, tzn z lewej pod żebrami promieniujące w okolice poniżej lewej lopatki na plecach. Do tego dziwne dodatkowe skurcze serca oraz kłucia serca. Lekarz stwierdzil że to niedoleczona grypa. Faktycznie, nigdy grypy nie leczylem tylko brałem jakieś przeciwzapalne i przeciwbólowe pigułki i do szedlem pracy. Bakteria się umocniła i dlatego dostałem mocny antybiotyk na konia ,10 dni go brałem i pomogło. Grypę trzeba leczyć do końca i według zaleceń lekarza. Pozdrawiam