Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy i drętwienie palców po operacji zamknięcia ASD

borys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Tydzień temu miałem zabieg na ów defekt.Zostałem wczoraj wypisany,jednakże jest kilka wątpliwości które mnie nękają.Wiadomo ,że kwestią normalną po tego typu zabiegach jest ogólny stan osłabienia i zmęczenia,jednak mam jeszcze pewne dolegliwości natury neurologicznej ( ból głowy-co prawda lekki oraz drętwienie palców lewej dłoni) sprzed zabiegu i zastanawiam sie czy to w tak krótkim czasie po zabiegu normalne?.Bardzo proszę osoby po przejsciu tego zabiegu o odpowiedź Pozdrawiam Borys
Gość Ewa29 z Tetralogią F
Mam za sobą 3 operacje kardiochirurgiczne, w tym dwie na otwartym sercu, więc mogę Ci powiedzieć, że tydzień po operacji to tyle, co nic. I bardzo sie dziwię, ze tak wczesnie teraz ludzi wypuszczają ze szpitala. Operacja na otwartym sercu to wieklki szok dla organizmu. Będzie dochodził do siebie przez kilka miesięcy, rok. Drętwienie ręki powinienes zgłosić lekarzowi, ból głowy też. Mam nadzieję, że nie dojdzie u Ciebie do różnych komplikacji, czestych po takcih operacjach. Zapraszam na forum Fundacji Serce Dziecka, gdzie są tez ososbny dorosłe zróżnymi wadami serca, po operacjach i przed nimi. www.forum.sercedziecka.org.pl