Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pogorszenie wzroku, ból nóg i drżenie rąk a stwardnienie rozsiane

Gość magda

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio pogorszył mi się wzrok w jednym oku, widzę tak jakby za mgłą. ostatnio także zaczęły mnie boleć nogi częto nie mogę wstać z krzesła z powodu silnego bólu (tak samo było jakiś rok temu, ale po jakimś czasie przeszło, więc zapomniałam o tym) trzęsą mi się także ręce, często drętwieją nogi oraz ciągle boli mnie głowa. ostatnio także jakoś dziwnie mi twarz *skakała* migdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. boję się, że to może być stwardnienie rozsiane, czy jest to możliwe, mam dopiero 18 lat, a czytałam, że ujawnia się ona dopiero ok 20 roku życia. boję się iść nawet do lekarza, bo jeśli by się okazało, że to naprawdę sm... nie chce o tym myśleć. proszę, powiedzcie, że to nie jest możliwe. z góry dziękuję za odpowiedź
Póki nie pójdziesz do neurologa będzisesz myślec ze jesteś chora .Pierwszym objawem sm jest zazwyczaj jakiś niedowłwd mijający po ok.dobie ,bardzo rzadko jest to ból .Stawiałabym raczej na jakiś ucisk nerwów kręgosłupa albo silny stres .Idz do lekarza i wyjaśnij to .Ja miałam tez objawy sm -drętwienia ,mrowienia ,pogorszenie wzroku ,bóle mięśni ,głowy ,drżenia mięśni twarzy ale okazało się to problemami z kręgosłupem szyjnym .Ale do lekarza musisz iść bo musi cie zn=badac neurolog .Zapewne po bad .neurologicznym już bedziesz wiedziałą żę nie jesteś chora więc idz ,przebadaj się i nie nakręcaj bo stres tez powoduje silne objawy neurologiczne nawet z niedowładami !