Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leczenie chorych zatok

Gość JustynaGr

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrowienia i zapraszam do mojego nowego tematu zatoki. Zakładałam go dopiero teraz ponieważ przez całe lato zawsze mam spokój od zatok, a od września tragedia jedyny sposób mój wypróbowany prócz tabletek są ciepłe okłady na okolice czoła, nosa i policzków działa, ale na krótki okres czasu. Podczas bólu pojawiają się zawroty głowy i ból oczu, jak macie jakieś wypróbowane sposoby to zapraszam do dyskusji, pozdrawiam J. ;-)
bardzo skuteczny na zatoki jest solux niebieski.Wzięcie już kilku zabiegów naświetlania lampą solux na okolice czoła przynosi dużą ulgę.Już po kilku zabiegach ropa [jeśli jest spływa z zatok.Nosić opaske na czoło lub czapkę.Poza tym inhalacje: w garnku rumianek zaparzyć [sypany],wstawić garnek do zlewu,wsypać łyżkę soli i łyżkę sody oczyszcz.Głowę nakryć ręcznikiem niczym parasolem.Wdech ustami ,wydech nosem.Wdech normalny,nie głęboki.To rozrzedza śluz i rozgrzewa.
Skuteczne ziołowe tabletki to SINUPRET .Trzeba zjeśc conajmniej 2 listki i są dośc drogie ale naprawdę skuteczne .A z chemicznych leków Pecto drill .Kiedyś bolały mnie zatoki nie do wytrzymania a po wzięciu 2 dawek (są to pastyle do ssania )w nocy dosłownie spływały mi takie ilości glutów że nie mogłam sobie z nimi poradzić a głowa przestała boleć jak ręką odjoł .Ale pewnie je już znasz bo to popularny dosyć lek na takie dolegliwości .