Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bezinteresowny
Wydaje mi się, że nie przyjmuje prywatnie, ale kto wie... Pracuje w Instytucie w Aninie, o czym zapewne wiesz. Najlepiej pojechać tam i zapytać profesora lub kogoś z jego otoczenia raczej. Albo, jeśli do Warszawy jest daleko, wtedy zadzwonić tutaj i * podpytać* : II Klinika Kardiochirurgii i Transplantologii Kierownik Kliniki Doc. dr hab. med. Jacek Różański - tel: 0-22 343 46 10, fax: 0-22 343 45 39, pokój lekarski - tel: 0-22 343 42 13, oddział pooperacyjny (POOP) - tel: 0-22 343 41 98, 0-22 343 42 99. powodzenia!
Gość bezinteresowny
Związek może być zasadniczy i ważny. Przykład. Znam pacjenta, którego w tym roku operował prof. Różański. To była ciężka operacja, profesor podjął się tego. Taki pacjent po opuszczeniu szpitala może chcieć więcej informacji nt swego zdrowia itp, i w tym celu szuka swojego lekarza * po godzinach *. Mało jest placówek i gabinetów prywatnych w samej Warszawie? Dużo. I dlatego my, pacjenci, mamy szanse na kontakt z fachowcami, zarówno na sposób publiczny jak i niepubliczny. Publiczny system jest ograniczony w swoich możliwościach. Wielokroć ktoś pyta o lekarzy - różnych zresztą specjalności - choć przecież są oni w przychodniach, szpitalach, itd. To, że tam są nie jest równoznaczne z tym, że są do dyspozycyjni. Więc publiczny plus niepubliczny system opieki zdrowotnej, to jedyne i dobre wyjście. Każdy inny to w naszych warunkach utopia. Do meritum: mam nadzieję, że zadającej na wstępie tematu osobie uda się to co sobie założyła. Powodzenia!
Gość skomplikowany
Katarzyna pisała do mnie na skype , koło mojego miejsca zamieszkania otwarto klinike w której przymuje prof Bidermann podaje namiary wszystkim : Centrum Kardiologii Allenort ul. Płowiecka 37 04-501 Warszawa tel 22 509 14 60-62 fax 225091463 , za fachowość prof. Bidermanna jestem gotów reczyć głową , poza tym na pewno przez niego można dotrzeć do prof Różańskiego , jeśli ktoś koniecznie musi do tego lekarza :) , wszystkim a w szczególności Katarzynie zdrowia życzę .
Gość ~Rozczarowana

Ja osobiście nie wspominam miło profesora Różańskiego... Jest bardzo wyniosły,pyszny i co to nie on...Zresztą co można powiedzieć o kimś kto uważa się za najlepszego w Polsce...Skoro nawet nie jest to prawda...Mojej operacji się bał podjąć, ale ogólnie ma dobrą opinie podobno.....

Gość Ewa29 z Tetralogią F

Prof. Jacek Różański operował mnie dwanaście lat temu, dwa razy. Nikt inny nie chciał tego zrobić. Nie tylko pacjenci go cenią, ale i środowisko kardiochirurgów. On pierwszy podjął się operacji dorosłych z wrodzonymi wadami serca. Jest uważany za najlepszego lub jednego z najlepszych w tej dziedzinie. A usposobienie to co innego. NIe nam oceniać.

Gość Pedros

Mnie operował Pan Prof. Jacek Różański. Żyję dzięki niemu i zespołowi operacyjnemu. Dla mnie to wspaniały lekarz. I człowiek. Ogromny szacunek i respekt. Kierowanie tak wielkim zespołem młodych (i starszych) wilków kardiochirurgii, którym wydaje się, że są pępkami świata, to niełatwa rzecz.

Prof Jacek Różański operował mnie w 2002 r dwukrotnie, wszczepiając mi sztuczną zastawkę mitralną. Minęło 10 lat i zastawka funkcjonuje prawidłowo.Już wtedy jeszcze jako Docent miał bardzo dobrą opinie fachowca w kardiochirurgii.

Witam Profesor Różański przyjmuje w Klinice w Aninie pod Warszawą. Nie polecam tego kardiochirurga. Byłem u niego z pełną diagnostyką (m.in. rezonans serca, pobrany wycinek z osierdzia) ale zupełnie mnie zignorował stwierdził, że te badania nic dla niego nie znaczą i musiałby mi sam wszystko robić. Kazał wysłać skierowanie i czekać. Nie chciał się podjąć tej operacji. Na drugi dzień pojechałem do prof. Bochenka (Katowice) i ten przyjął mnie natychmiast na oddział i na drugi dzień byłem już po zabiegu (bardzo udana operacja która wycieła mi guza nie naruszając wogóle serca). Przy porównaniu obu tych kardiochirurgów odradzam zdecydowanie prof. Różańskiego. Jego podejście do pacjenta jest typu pan i *pospólstwo*. Zupełnie inaczej jest u prof. Bochenka z którym rozmowa to czysta przyjemność nie mówiąc już o jego zespole i całym oddziale który działa jak w zegarku. Serdecznie dziękuję Pani Profesorze. Jeżeli ktoś tak jak ja boi się zabiegu na sercu proszę śmiało pisać odpowiem na wszystkie pytania kontakt@nprojekt.net

Pawle N: Cieszę się, że jesteś po operacji, ale nie powinieneś dyskredytować innego kardiochirurga w oczach innych pacjentów. MNie prof. Jacek Różański operował 2 razy, 14 lat temu, a to nie były moje pierwsze zabiegi tego typu. Gdyby nie on, pewnie by mnie dawno na świecie nie byłó, bo jakoś nikt nie chciał się podjąć kolejnej już operacji. Czeka mnie czwarta operacja serca i też liczę na to, że wykona ją Pan Profesot lub ktoś z jego zespołu.

To jest moja opinia. Może i zoperował wielu pacjentów dla mnie to jest bez znaczenia. Mam 31 lat, żonę i synka 2 m-ce. Mając rezonans serca który mówi, że mam guz na sercu ok 3x5 cm naciekający na serce i p-bnie złośliwy idzie się do takiego profesora i proszę mi wierzyć nie oczekiwałem współczucia, oczekiwałem że mnie przyjmie i chociaż spróbuje mi pomóc. Profesor Różański przyjął nas i przejrzał dokładnie wszystkie badania. Jego opinia, że trzeba wysłać skierowanie do kliniki przez lekarza rodzinnego (samo skierowanie bez badań) i że raczej się tego nie da wyciąć a te badania nic nie wnoszą i być może będę musiał z tym guzem żyć (internet podaje max 1 rok) powoduje załamanie nie do opisania. Przepraszam jeżeli kogoś obraziłem bo być może jest dobrym kardiochirurgiem, tego nie wiem. Gdybym nie był u innych to być może bym stwierdził, że tak jest wszędzie i to norma ale byłem u prof. Hendzla (WIM Warszawa) a później właśnie u prof. Bochenka (Katowice) i oboje podjęli się tej operacji w przeciągu max 3 dni. Już jestem po operacji u prof. Bochenka (6 doba) - okazało się, że nie był to guz złośliwy i operacja poszła bardzo dobrze wszystko wycieli bez problemu i będę ich za to wychwalał do końca moich dni. Sposobu potraktowania przez prof. Różańskiego nie zapomnimy z żoną nigdy i wszędzie będę o tym pisał.

Witam , chcę stanąć w obronie prof. Różańskiego który dla mnie jest cudotwórcą. Byłem operowany przez profesora w kwietniu 2012 roku i pomimo złych rokowań co do mojego stanu zdrowia -nawet po operacji -ze względu na moje zaniedbania (palenie papierosów,zaniechanie leczenia przez 10 lat) no i wiek 51 lat. Wierzcie mi że moje wyniki przed operacją były katastrofalne i nie dawały nadziei na sukces pooperacyjny. A jednak prof.Różański zaryzykował operację mojej zastawki - i daję słowo - nie czułem się nigdy lepiej, a piszę to osiem miesięcy po operacji ( a nie 6 dni -jak kolega opisuje) Byłem na kontrolnej wizycie u kardiologa w moim mieście i co słyszę? REWELACJA! I czuję się świetnie i żyję i ....jestem niewymownie wdzięczny panu profesorowi ! Racja że prof. Różański nie jest człowiekiem wylewnym -ale to nie znaczy że nie jest fachowcem w swojej dziedzinie. Jestem przekonany że profesor ma swoje ważne powody aby być takim jakim jest postrzegany a robić swoje - czyli leczyć na najwyższym poziomie . I to jest najważniejsze Pozdrawiam wszystkich

Gość wdzieczna

Byłam operowana przez Pana Profesora Różańskiego 2 razy. W wieku 2,5 roku korekta wady na otwartym sercu (jedna z pierwszych w Polsce tego typu korekt) i pełen sukces. Nie potrzebuje kolejnych operacji, poprawek, każdy kardiolog oglada mnie jako książkowy przykład korekty metodą Senninga. Było to prawie 25 lat temu. Kolejna operacja wynikajaca z wady to wszczepienie stymulatora (rowniez kawitacyjne-z rozcieciem klatki piersiowej) znów Profesor Różański. Mialam 19 lat. Byłam u niego w gabinecie. Byłam przerazona znieczuleniem, operacją, rozwaleniem klatki piersiowej, rehabilitacja itd...Profesor był niezwykle miły. Dzieki jego profesjonalizmowi i talentowi żyje i mam zdrowa córeczkę. A jesli chodzi o jego wyrafinowanie...Pomyślcie że Wy rozmawiacie z kimś kogo zaraz bedziecie kroić. Jeśli wkradna sie emocje to niestety moze to być śmiertelny błąd kosztujący życie!!! Jestem psychologiem i mysle że moze to być sposób na ten cały stres zwiazany z tym że ktos moze przez Jego bład umrzeć. Taki mechanizm obronny. Zreszta ilu z nas zniosłoby świadomośc ze nie udało sie pomóc komus kogo sie odrobine nawet polubilo...Ja jako psycholog to rozumiem. My tez nie mozemy sie angazowac emocjonalnie. Lekarz nie operuje rodziny!!! Wiecie czemu!!!

Dzień przed operacją, prof. Różański wezwał mnie do swego gabinetu... Zrąbał mnie jak psa... Następnego dnia mnie operował, cholernie ciężka operacja. Dzięki niemu żyję. Późniejsza opieka była bardzo dobra. C*est la vie..... jestem Mu niezmiernie wdzięczny za wszystko, a także Panu Prof. Kusmierczykowi....

Gość zadowolona

Dla mnie Pan docent Jacek Różański jest profesjonalistą w swoim fachu. Operował mnie 6 lat temu kiedy byłam w bardzo złym stanie. Dzięki Jego umiejętnością jestem dzisiaj wśród żywych i mogę pisać na temat Pana Różańskiego same superlatywy. Cóż mogę dodać - uratował mi życie. Panie docencie DUŻE DZIĘKI

Witam, jestem po 2 operacji przeprowadzonej przez prof. Różańskiego. Dla mnie to cudotwórca, wybitny specjalista. Złego słowa Nim nie powiem. Byłam. Widziałam. Profesor podejmuje sie najcięższych operacji, które trwają po kilkanaście godzin. POZDRAWIAM Jestem kilkanasie dni po operacji,ktora przeprowadzil prof. Różański w Aninie. Widzialam Jego poswieenie dla kazdego pajenta. to najlepszy kardiochirurg w Aninie. Wszystkim rzadzi na kardiochirurgii i wychodzi

Witam, jestem po 2 operacji przeprowadzonej przez prof. Różańskiego. Dla mnie to cudotwórca, wybitny specjalista. Złego słowa Nim nie powiem. Byłam. Widziałam. Profesor podejmuje sie najcięższych operacji, które trwają po kilkanaście godzin. POZDRAWIAM Jestem kilkanasie dni po operacji,ktora przeprowadzil prof. Różański w Aninie. Widzialam Jego poswieenie dla kazdego pajenta. to najlepszy kardiochirurg w Aninie. Wszystkim rzadzi na kardiochirurgii i wychodzi