Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Diagnozowanie zapalenia mięśnia sercowego

Gość Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotr Szymański, kar
Na 100% żadne. Nieco mniej pomocne ale użyteczne, w zależności od powagi sytuacji i wskazań, są: ekg, echo serca, badania krwi, rezonans magnetyczny serca z kontrastem (tzw LGE) i biopsja. Piotr Szymański, kardiolog, Warszawa.
Mialem robione Ekg,badanie krwi i RTG Klatki, 2 tyg pozniej ponownie EKG, Badania Krwi, Echo i Holter ( badanie krwi wykazało lekki stan zapalny), lekarze stwierdzili tachykardie zatokowa ( ropne migdałki i próchnicę 2 zebów) dostałem Bisocard. Po kuracji antybitykowej znowu badania krwi ( ASO 70 ponad norme). Wrociłem do siebie i znowu wizyta u innego lekarza,tam EKG, RTG i badania krwi. Sam nie wiem moze jestem przeczulony ale cały czas odczuwam wileki niepokój,do tego dziwne kołatania serca, kłopoty z głębokimi wdechami...nie wiem co mam o tym myslec,tyle badan raczej powinno stwierdzic,ze cos jest ze mna nie tak wiec mam nadzieje,ze to tylko moje imaginacje a nic powaznego?
Witaj Łukasz!!! Ja proponuję wejście w *Tagi do wątków* i znajdź temat...*Zapalenie mięśnia sercowego* Znajdziesz tam wiele wypowiedzi na ten temat... Nie wiem czy miałeś sprawdzane ...enzymy sercowe???? Piszesz ,ze masz ropne migdałki i próchnice zębów.... W Twoim przypadku... pierwszym zaleceniem ...sadzę ,że takie masz jest likwidacja ognisk zakażenia....... Pozdrawiam