Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stres przed szkołą

Kaczmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam założyłem temat bo mam pewien problem. Co roku spotyka mnie taka sytuacja , że pod koniec wakacji gdy zbliża sie 1-wszy września bardzo stresuje się szkołą . Niestety jest to silniejsze ode mnie i gdy chce uciec myślami w co innego te myśli cały czas zostają w mojej głowie :( . Jak jest już 1 września odczuwam niesamowity stres, trzęsę się , jest mi nie dobrze , chcę mi się wymiotować, nic nie jem i budzę się w nocy . Mam tak co roku ale po pewnym czasie ( to różnie czasem tydzień czasem 3 tygodnie ) stres ustępuje . Ale chciałbym wkońcu tak żyć , że jak idzie szkoła to chce funkcjonować jak inni koledzy , a mianowicie : nie stresować się , śmiać się i żartować . Ogólnie jestem chłopakiem bardzo pociesznym , wszyscy mi mówią że jestem dobrym kolegą i takie tam . I zwracam do Was z prośbą , żebyście rozważyli moje problemy i pomogli mi , ponieważ jest to bardzo męczące.
kup sobie tabletki uspokajające labofarm,to czyste zioła.I magne B6.Codziennie rano rób takie ćwiczenie:otwórz okno na oścież.Dłonie na głowę ,jedna na drugiej,bardzo głęboki wdech,z całej siły,wstrzymać na 10-15 sekund.Nastepnie wydech ,głeboki,mocny jednocześnie opuszczając rece i schylając się.Powtórzyć min. 5 razy.Kup miód gryczany.Codziennie wieczorem łyżeczkę miodu wrzuć do pół szklanki wody zimnej przegotowanej.Rano zamieszaj i wypij tuz po wstaniu z łóżka.Zawiera cenne witaminy i mikroelementy.Codziennie sie dużo ruszaj ,min. pół godziny sportu: rower,bieg,szybki marsz,pływanie,gimnastyka-- co lubisz.I przydałoby sie mocne postanowienie,że od początku roku będziesz sie systematycznie uczył.Bo z pewnością nieprzygotowanie do lekcji jest pzrzyczyna lęku przed pałami ,odpytywaniem ,klasówką itd.Życzę wytrwałości.
jak piszesz masz dobre kontakty z kolegami.Zakoleguj więc z chłopakiem lub dziewczyną,co jest b. dobry z przedmiotu,który cię najbardziej stresuje.Zaproś do siebie ,poproś o wytłumaczenie czegoś.Kolegowanie z kimś ,kto jest dobrym uczniem moze ci wiele dopomóc.
Gość Zestresowany
Dzieki , czekam na dalsze propozycje . Co prawda teraz jest troszke lepiej ale dalej sie stresuje i przxeszkadza mi to . Mam kochającą mame która zawsze mnie wysłucha i zna problemy. Dodam jeszcze że chodze na sztuke walki 3x w tygodniu po pol torej godzinie .