Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle brzucha przy zakażeniu gronkowcem złocistym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam piszę do Was bo mam bardzo poważny problem. Moja Mama od jakiegoś czasu (3 lata) nosi w sobie gronkowca złocistego, a ostatnimi czasy jej stan zdrowia znacznie się pogorszył. Jedyna droga kontaktu z Mamą to skype i nie raz widzę, że coś jej dolega i dopiero niedawno dowiedziałem się co. Ma potworne bóle brzucha jak zje cokolwiek smażonego lub napije się gazowanych napojów, do tego zaczęła pluć krwią i narzeka na problemy z pamięcią krótkotrwałą. Mama nigdy nie piła i nie paliła, ale całe jej życie to jeden wielki kłębek nerwów, stąd dodatkowo problemy z sercem. Staram się wygnać Mamę do lekarza, ale niestety zza granicy jest to prawie nie wykonalne. Tłumaczy się brakiem czasu i kiedy ją namawiam słyszę standardową śpiewkę: *a co mi lekarz pomoże?* i tego typu hasła. Bardzo proszę napiszcie mi chociaż co to może być, a ja w dalszym ciągu będę namawiał mamę na wizytę u specjalistów. Z góry dzięki za odpowiedź!!
nadaje się do dokładnej diagnostyki.Musi iść do lekarza po skierowania.RTG płuc,do gastrologa czy proktologa [ jelita].A może ma wrzody na żołądku?Wszystko można sprawdzic.Może helicobacter pylori uszkodził jej ścianki żołądka? Na to mozna zrobić test z krwi za 30 zł.Albo U gastrologa gastroskopię[jakieś 200 zł],a w czasie gastroskopii pobierają wydzielinę z żołądka i bad. czy jest ta bakteria w zołądku.Właściwie to nie wiadomo ,co jej jest,musi ją lekarz pokierować.Najpierw podstawowe badania,tzn.OB,morfologię z rozmazem,CRP,Alat,Aspat, mocz ,i kał na krew utajoną.---i z tym do lekarza.On zdecyduje co dalej.