Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Supraventricular Tachycardia

Gość PETER FUKSA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PETER FUKSA
szanowni panstwo! czy to jest prywatna klinika cardiologiczna? bo jakos sie nie moge doczytac,prosze pana mieszkam w usa od 20 lat mam 34 lata i problemy z sercem (svt) prosze mi napisac czy istnieje taka klinika i czy moge przyleciec? jakos nie mam zaufania do amerykanskich lekarzy i szukam pomocy,obecnie biore lek o nazwie metoprolol 25 mg od 4 mies ale nie zawsze mi to pomaga ciagle a raczej 3-10 razy w tyg mam svt)puls od 190 do214 na minute) i jak mi sie samemu nie uda tego zatrzymac np przez valsalva maneuver to laduje w szpitalu i tylko adenocard adenosine(dorzylnie) dziala, teraz mam pytanie czy ja moge leciec tak do polski? ja wiem ze jak mi sie to dzieje to po 45 min mnie to strasznie meczy i musze jechac na pogotowie co robic?prosze o pomoc i odpowiedz? peter fuksa usa new york p.s przepraszam za bledy w jezyku polskim ps 2 czy to co mam jest bardzo powazne? czy moze mi ktos napisac co z tym robic?
Z tego co się orientuję, najprawdopodnpobnie masz częstoskurcz napadowy. moim zdaniem jest to spoko do wyleczenia – pod warunkiem, że UKG serca nie wylazało zadnych zmian anatomicznych w samym serduchu. Musiałbyś mi coś więcej na ten temat napisać: jakie miałeś robione badania, pod opieką jakiego lekarza jesteś i czy próbował zmienić Ci lek na inny. W Polsce na częstoskurcze napadowe wspaniale działają PROPRANOLOL lub ATENOLOL czy wiele, wiele innych.A swoja drogą, to współczuję Ci takiego tętna. Pozdrawiam i zyczę wolniejszej przecy serduszka.