Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie rąk, niskie ciśnienie i brak apetytu a stres

Wikor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prosiłbym o interpretację wyników http://yfrog.com/n1morfologiaj i sugestie dotyczące poprawy mego stanu. Pierwszym objawem był i jest do tej pory drętwienie lewej dłoni i trzech palców prawej. Jak widać * w załączonych wynikach* po poziomie potasu nic dziwnego, że w czwartek trafiłem do szpitala z ciśnieniem 170/121, po podaniu czegoś na uspokojenie *zapewne panika* z racji drgawek i procha pod język trafiłem pod kroplówkę z chlorkiem potasu *mała dawka - buteleczka* Dwa tygodnie wcześniej odwiedziłem lekarza rodzinnego z podobnymi objawami, który zalecił mi zażywanie Kaldyum i Magnefar przez trzy dni i jeśli stan się nie poprawi zgłosić się ponownie. Po trzech dniach zjawiłem się u tegoż lekarza... EKG, ciśnienie 130/88/99 zapisał mi Ebivol. Brałem go przez tydzień i czułem się znakomicie pomimo drętwienia w dłoniach, aż do feralnego czwartku. Od dwóch dni go nie biorę, znacznie obniża mi ciśnienie (zawroty głowy itd...) przez co normalne funkcjonowanie jest nie możliwe. Przyczyną mogły być upały i moje zamiłowanie do piwa, które w tym okresie zdarzało mi się wypijać zbyt często i raczej nie w umiarkowanych ilościach. Odczuwam ucisk *nie zawsze* w klatce piersiowej, który zaczyna być bardzo nieprzyjemny + drętwienie dłoni i ust = jako osoba podatna na zdenerwowanie i stres, wpadam w panikę, która w takich momentach nie sprzyja. Wczoraj poszedłem na zakupy i po pięciu minutach szybko ze sklepu wyszedłem... Czułem jakby mi serce miało wyskoczyć z klatki piersiowej i czułem, że zemdleję. Jestem senny, brak apetytu, mało jem stąd tracę na wadzę. Oczywiście, forum nie zastąpi lekarza, ale każda sugestia, opinia będzie mile widziana. Podrawiam.
wiktorze,bardzo domagasz sie rady,ale nie będzie dla ciebie przyjemna : otóż przy nadciśnieniu nie powinieneś pic alkoholu,a jeszcze biorąc tabletki na nadciśnienie ,to ,wybacz,jest głupotą.Powinieneś się cieszyć,że chudniesz,bo schudnięcie powoduje spadek cisnienia.Może nie masz apetytu,bo tabletki w połączeniu z piwem powodują jakieś sensacje w przew.pokarmowym.Radzę ci przeczytać w internecie na temat : ,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia.**I oczywiście zastosować sie do zawartych tam wskazówek.Ja myślę,że twoje lęki,które zaczynasz odczuwać sa skutkiem tego,że bardzo sie przestraszyłeś,że coś poważnego ci jest.Myśle,że tak nie jest.Nie pij alkoholu,zlikwiduj wszystkie tzw. czynniki ryzyka nadciśnienia i wszystko wróci do normy.Ile masz lat,waga i wzrost,tryb życia i odżywiania,aktywność fizyczna.To wszystko,na co SAM masz wpływ i co może obniżyć ciśnienie.Bliska mi osoba-fecet lat ok.45 obniżył sobie sam ciśnienie bez leków-zmienił sposób żywienia[dieta obniżająca ciśnienie] i od maja do pocz. września prawie codziennie pływał.Od tego pływania schudł z 8 kilo i wszystko wróciło do normy.Radzę ci zająć się codzienną jazdą na rowerze lub pływaniem i po 2-3 miesiącach wszystko wróci do normy.Ruch też bardzo pomaga przy nerwach i lękach,bo po pierwsze zajmuje czas, wywołuje zmęczenie,odchudza,poprawia nastrój,odwraca uwagę od myślenia o nerwach.A drętwienie palców może być od kręgosłupa szyjnego,może coś się przesunęło w kręgosłupie.Miałam coś takiego kiedyś. Fizjoterapeutę mam w rodzinie,więc odpowiednio masował mi szyję,a następnie jakoś chwycił moją głowę,wyciągnął ją do góry dość mocno i chwilę trzymał.Po chwili mi przeszło.Odczuwałam drętwieni e palców rąk i ból po jednej stronie na samym dole z tyłu głowy.Na te lęki i panikę używaj tabletki ziołowe labofarm.Przeczytaj ulotkę w internecie.Dawkę sam dostosuj..I jeszcze jedna ważna rzecz- na czym spisz? Dobrze ,by było to łóżko z materacem doś twardym i płaskim oraz specjalna poduszka odpowiednio wyprofilowana,która we śnie podtrzymuje kark.Broń Boże wersalka z takimi podwyższeniami po bokach.Wtedy w czasie snu śpisz w pozycji zgarbionej,a w kolanach robi ci się przeprost[wyginają się w przeciwnym kierunku,bo pięty są wyżej].Pozdrawiam.
zioła na nadciśnienie:Skład mieszanki : 1].ziele skrzypu30g, 2].owoc głogu30g, 3].ziele jemioły 30 g, 4]. ziele glistnika 15g.Zioła wymieszać ,trzymać w papierowej torbie,łyżkę ziół zalać szklanką wrzątku,odstawić pod przykryciem na 15 minut,przecedzić.Pić letnie 3x dziennie przed jedzeniem.Skuteczność ziół opiera się na długim i systematycznym stosowaniu.
Dziękuję za zainteresowanie, ale zaszła pomyłka... Nigdy nie mieszam alkoholu z lekami, a tym bardziej leków na nadciśnienie. Opisałem swój problem nie chronologicznie stąd może to nieporozumienie. Tak, jestem po trzydziestce, prowadzę siedzący tryb życia z racji wykonywanego zawodu. Raczej mało ruchu i tak przyznaję, że nie jestem człowiekiem wysportowanym, ale też nie otyłym. Przy wzroście 178cm ważyłem przed miesiącem 78kg, teraz nieco powyżej 75. Nie jest to może duży spadek wagi z racji tego, że prawie nic nie jadłem. Teraz zastanawiam się nad kręgosłupem, bo faktycznie mam z nim problem na odcinku szyjnym. Objawia się to kującym bólem i drętwieniem barku po 40 minutach w pozycji siedzącej. Nie brałem tego pod uwagę dlatego, że przy zwiększaniu się ciśnienia, rytmu etc. drętwienie dłoni nasila się. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.