Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w mostku, drgawki i lęk przed śmiercią a nerwica lękowa

Rekomendowane odpowiedzi

to że masz takie myśli że umierasz ,to moge powiedzieć z pewnością że masz nerwice lękową .Ja miałam takie myśli codziennie i męczyłam sie z tym 4 m-ce .DZIEŃ NA DZIEŃ jeżeli masz lekkie lęki to może ci przejść po herbatkach ,.U mnie jednak było inaczej bo w momencie mnie tak chwyciło że nie wiedziałam co sie ze mną dzieje i musiałam skorzystac z wizyty u psychiatry,myślałam że zwariuje i jeszcze gorzej .Ale po 8 m-cach moge powiedziec że czuje sie o wiele lepiej .Gdyby nie tabletki to nie wiem co by ze mną było ,bo u nikogo nie miałam wsparcia sama sie z tym męczyłam, ale najważniejsze że mi przeszło Tobie też przejdzie zobaczysz ale trzeba czasu .Pozdrawiam
Ja tez miałam takie objawy tzn. bóle nudnosi kołatania serca masakra to jest typowa nerwica lęk przed chorobą i smiercią.Zgłos sie szybko do psychiatry bo sie zamęczysz a samo nie minie a persen forte to a mało tu potrezbne są konkretne dobrze dobrane leki-pozdrawiam:)
Gość Człowiek samotny
Dzień Dobry. Mam problem i nie wiem czy to jest to. Więc zacznę, kiedyś a dokładniej mieś temu wziełam deprim czy to był persen, ponieważ nie mogłam zasnąć a moja matka poleciła mi go. Więc go wziełam po 30 min gdy już byłam włóżku zaczeły dziać się ze mną dziwne rzeczy. Trzesło mi się całe ciało (tak jak jest ktoś zmarznięty to coś w tym stylu), strasznie szumiło mi w głowie i piszczało (nie mogłam wytrzymać dopiero jak naczymś się skupiłam to troche przechodziło, np czytałam nagłówek książki i nie myslałam o tym chwile po tem zaczełam mieć panike przez ten szum. Nie wiem zupełnie co to było normalnie się bałam, nie zażywam narkotyków, ale mam problem bo nie mam komu to powiedzieć i to mnie martwi. Mam wsparcie tylko w swoim chłopaku. Przez ostatnie noce mam problem z zasnięciem słyszem szum i piszczenie i to jest dla mnie nie do zniesienia czasami również mam tak przez chwile w dzień. Dziś miałam idętyczną panike co po tym deprimie tylko że mniejszą moc mogłam się sama łatwo uspokoić. Błagam pomóżcie.
Mysle ze to nerwica . Moje poczatki byly takie same :) wiec pijam melise , przez jakis czas pomagalo i mialam z tym spokoj , no ale jakis dobry miesiac temu dopadlo mnie straszne klucie w klatce piersiowej i wyladowalam w szpitalu , zrobiono mi zastrzyk i doktor zalecil mi tabletki persen forte no i hydroxizynum (na recepte) jak narazie jest ok :) mysle ze to wszystko zalezy od twojego umyslu . im wiecej glupich mysli tym bol sie bardziej nasila . Ja robie wszystko zeby o tym nie myslec .. slucham muzyki , czytam ksiazki itd i sa rezultaty :) NIe martw sie na zapas :) pozdrawiam serdecznie
Czesc wszystkim opowiem troche o moim problemie odpiszcie co o tym myslicie bo ja juz nie wiem. Zdazylo sie to ok 2 miesiace temu w pracy a pracuje na budowie (na emigracji niestety) po wstaniu z przerwy sniadaniowej mialem dziwny zawrot glowy uczucie ciepla i serce zaczelo mi mocko kolatac. Wystraszylem sie bardzo ze to atak serca wiec zadzwonilismy po pogotownie. Po zbadaniu mnie urzadzeniami stwierdzili ze serce pracuje prawidlowo i wypuscili mnie do domu. Od tamtej pory caly czas o tym mysle sprawdzam puls i jesli jest szybki zaczynam sie bac czy na prawde mi nic nie jest czy dobrze zbadali i takie tam. W mojej podswiadomosci caly czas widze jak pogotowie mnie zabiera i ze to cos powaznego. Dzis jaka godzinke przed tym pisaniem tez mnie cos dorwalo, lezalem sobie na lozku po pracy i z niczego serce zaczelo mi kolatac coraz szybciej, uspokoilem sie po zimnych okladach recznikiem ( po ok 40 min). pozdrawiam
Gość wodnickador1959
Podziele sie z wami moja historia .Otoz bylo to ok 4 lata temu .Pierwszy raz zdarzylo mi sie to jadac samochodem ,nagle zaczelo szumiec mi w uszach nogi zaczely sie trzasc ,pole widzenia ograniczone jadac dwupasmowka szukalam miejsca aby sie zatrzymac To byl strach nawet nie bylo mowy abym mogla jechac dalej .Mimo ze bylam 60 km od domu zadzwonilam musial przyjechac kierowca .Powturzylo sie ok 2 miesiace potem weszlam do sklepu poczulam sie nie tak ,zaczelam sie bac ten strach nakrecal mnie ,i juz nie moglam sobie ze soba poradzic zostawiajac koszzyk miedzy regalami wyszlam na zewnatrz .Nie czujac poprawy poprosilam o wode ,potem o karetke .Przyjechala zabrali zbadali ,dostalam zastryk .Kazali udac sie do psychiatry ,ale lekarka zapisala mi BIOXETIN.Od tego czasu juz nie bylo mowy o kierowaniu autem ,nawet jako pasazer czulam sie strasznie nie moglam na niczym sie skupic.W czasie jazdy nawet zima otwieralam szybe bylo mi duszno sama nie wiem co.Kiedy bylo mi tak zimno ze sie trzeslam czulam sie lepiej.Robilam badania tarczycy,tez lekarz mowil zeby udac sie do psychiatry .A tam musialam czekac na termin.Miedzy czasie juz zaczelam brac bioxsetin psychiatra juz nie zmienil uwazajac aby kontynowac kuracje polroczna .Doszlo jeszcze ze w nocy spalam tylko 2 godziny i od 2 do rana przerzucalam sie boku na bok nie zmruzajac oka.Na ta dolegliwosc psychiatra zapisal mi MIANSERIN pomoglo ju po3-4 dniach.Kiedy rano mialam wstac balam sie dnia co z nim zrobie ,nie majac zadnego planu ,ani zainteresowania.Trzymalo mnie to przez ok pol roku ,zanim odwazylam sie usiasc za kierownice,na krodkie proste trasy.Jadac do miasta gdzie byly swiatla ,jeszcze nie dawalam rady bo postoj na swiatlach juz wywolywal u mnie dodatkowe myslenie i nakrecanie sie wpadalm w panike i powtarzalo sie.Potem byl okres ze moglam prowadic ale musialam miec towarystwo nie moglam byc sama.Caly czas profilaktycnie zarywam teraz ParoMerck,czuje ze muse brac .Kiedy robie sobie przerwe 1-3 tygodnie zaczynam czuc w glowie takie ,,bbbzz,,to trwa moze sekunde ale odczuwam to strasznie jak bym sie odrywala od rzeczywistosci.Caly czas pracuje nad tykm aby nie nakrecac sie ,,ze jest mi niedobre,,Jerzde samochodem czuje sie dobrze .Podrawiam