Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie i mrowienie w ciele, skoki ciśnienia a nerwica

Gość monia333

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam dziwne pulsowania i mrowienie w różnych częściach ciała jakby coś pełzało i przemieszczało się pod skórą ( nie jestem wtedy zdenerwowana). Najbardzej mi to dokucza kiedy siedzę lub leżę kiedy coś robię to rzadko.Raz na nodze a za chwilę nad sercem albo w brzuchu dziwne uczucie. Do tego skoki ciśnienia Wysoki lub niski puls palenie i lekki ból nad sercem i lewe ramie , uczucie jakby bolały mnie płuca . Od jakiegoś czasu luźne stolce bulgotanie i przelewanie w brzuchu ( częste parcie na stolec jakby nerwowe). Mam dziwne stany lękowe wtedy skacze mi ciśnienie i czuje ostre pulsowanie w żyłach. Lekarz internista stwierdził że to nerwica ale ja już nie wiem sama . Miałam robione ekg , holter, echo serca badania te nic nie wykazały , tarczyca w normie , cholesterol też, Usg brzucha też w normie. Byłam w szpitalu zrobiono mi gastroskopie - stwierdzono helicobacter, kolonoskopia - wycięto mały polip z jelita grubego ponoć niegroźny. Miałam robione eeg głowy i badał mnie neurolog i nic. Byłam u psychiatry przepisał mi setaloft i hydroxyzynę powiedział że to zaburzenia somatyczne , setaloftu nie biorę.Mam cały czas wrażenie że to może jakieś pasorzyty w krwi np. przywry krwi powodują te pulsowania . wyniki morfologi w normie , niskie żelazo i dość wysoka kreatynina 1.1 mg. Zrobiłam sobie też dopler przeplywu krwi w żyłach w lewej nodze i nic . To wszystko męczy mnie od kilku miesięcy , wtedy miałam zatrucie pokarmowe . Nie wiem sama czy to nerwica może dawać takie objawy . Nadmienie że jestem nerwowa biorę magnez i potas ale to dziwne mrowienie mam często nawet jak o tym nie myślę to samo mi się uaktywnia i zaczyna coś pulsować nie zawsze to widać na skórze, ( nie są to takie pulsowania jak pulsowanie nerwu)niewiem jak się tego pozbyć. Nadmienie że nie palę , pije rzadko. Proszę o poradę.

Większość objawów mam. Czasami całkowicie ustępują a czasami pulsiwanie jest tak silne że mam wrażenie iż pidskakuje na łóżku. Mam borelioze ale nie wiem cży łączyć te dwie sprawy. Niebawem zapytam lekarza i napiszę o diagnozie