Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnieniomierz nadgarstkowy

Gość Aneta90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Moje pytanie jest takie ponieważ ja jestem bardzo często w podróży a moje ciśnienie jest na duże musze je często kontrolować i tutaj jest problem nie chce brać mojego wielkiego ciśnieniomierza ramiennego do kogoś chce jakiś dyskretny ciśnieniomierz nadgarstkowy aby tolerancja błedu była mała od takiego automatycznego. Czemu chce nadgarstkowy bo nie chce aby ktoś gadał cos na temat mojego cisnienia bo tego cholernie nie lubie, dlatego chce jakiś dobry cisnieniomierz nadgarstkowy. Proszę o podawanie modeli cisnieniomierzy nadgarstkowych jakimi sobie mierzycie, Pozdrawiam Aneta

Ciśnieniomierz miałem już sobie kupic dawno ale nie miałem bladego pojęcia jaki wybrać więc trochę się ociągałem z tą inwestycją. Stanęło na polskim SmartCardio i działa bezproblemowo. Tu mnie skusił ten akumulator w komplecie, nie trzeba pamiętać o dokupowaniu baterii.

W dniu 25.02.2019 o 14:31, Gość robert napisał:

Ciśnieniomierz miałem już sobie kupic dawno ale nie miałem bladego pojęcia jaki wybrać więc trochę się ociągałem z tą inwestycją. Stanęło na polskim SmartCardio i działa bezproblemowo. Tu mnie skusił ten akumulator w komplecie, nie trzeba pamiętać o dokupowaniu baterii.

Również używam Smart Cardio. Polecę osobom starszym z uwagi na większy wyświetlacz, ładnie widać wyniki, duże klawisze do sterowania.

Przede wszystkim wybór ciśnieniomierza powinien być podyktowany tym, czy dany model posiada walidację kliniczną. Jeśli nie posiada, to po prostu nie kupujemy, omijamy szerokim łukiem. Mam i używam ciśnieniomierz iXellence BPM Easy, który jest walidowany kliniczne i dzięki temu pomiary są wiarygodne. Polecam.