Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia serca, kłujący ból klatki piersiowej i kłucie serca

Gość ja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 17 lat i od dłuższego czasu zaczęło się ze mną robić coś nie tak. Najpierw zauważyłem, że serce strasznie nierówno bije. Mogę sobie spokojnie siedzieć, a ono zacznie walić jak szalone. Myślałem, że to nic takiego. Potem zaczęły się problemy z kłuciem na ciele, szczególnie, gdy przebywałem na słońcu lub wchodziłem do ciepłej wody. Kuje zawsze w tych samych miejscach, tzn. na plecach koło łopatki, na obu rękach, i na klatce piersiowej. Stało się to bardzo dokuczliwe. Później było już tylko gorzej. Zaczynało kłuć serce. Zaniepokoiłem się, więc poszedłem do lekarza rodzinnego. Zrobiono mi USG i zbadano krew. Lekarka powiedziała, że USG jest w porządku, a jak słuchała bicia mojego serca, powiedziała, że bije bardzo nierówno, ale nic z tym nie zrobiła. Dziś gdy nachyliłem się by coś podnieść bardzo mocno zabolało mnie serce, nie mogłem się wyprostować. Ból trwa cały czas, już nie wiem co robić, do tego mam dziwne bóle ramion i pleców. Już nie wiem co robić, to bardzo boli. Proszę o pomoc jeśli Ktoś z Was spotkał się już z takim czymś
zrób sobie rano takie cwiczenie,które pomaga przy dolegliwościach sercowych na tle nerwicy: Rano po przebudzeniu otwórz okno na oścież .Stań przy oknie,dłonie na głowie,jedna na drugiej.bardzo mocy wdech i trzymac 10-15 sekund.Wypuszczjąc powietrze opuszczać ręce i głowę.Wypuścić powietrze b. mocno,jak najwięcej.Powtórzyć 5 razy.Pomaga na drżenia serca,kłucie ,kołatanie przy nerwicy. I weż magne B6.Sprawdż czy na ciebie podziała to.I napisz czy pomiogło.