Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk klatki piersiowej po wysiłku fizycznym przy nadwadze u nastolatka

korii23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 1,5 tyg temu lezalem w szpitalu, tam robili mi nastepujace badania: EKG, przeswietlenie klatki piersiowej, badania krwi, badania moczu. Wyniki tych badan byly dobre poza jednym - jakims wskaznikiem metabolicznym, pani doktor powiedziala ze musze schudnac ( Mam 15 lat w szpitalu mnie mierzyli i wazyli to mialem 175 cm wzrostu i waga 86 kg). Po wyjsciu ze szpitala odstawilem komputer (wczesniej przesiadywalem sporo czasu przez komputerem) i wzialem sie za siebie. Zaczalem robic diete 1500 Kcal dziennie, zero slodyczy. ODSTAWILEM Kofeine, poniewaz przy wypisie ze szpitala mialem 130/85 cisnienie to wysokie jak na moj wiek i pani doktor powiedziala ze jesli taki sie ebdzie utrzymywac to mnie polozy na 3 dni na nefrologie zeby zrobic badania czy to cos nie z nerkami, ale mierze codziennie conajmniej 2x w domu i mam dobre bo w granicach 120-100/60/75 i puls do 60-80 wiec te cisnienie w szpitalu moglo byc na tzw. *bialy fartuch*. Do tej diety dokladam codzinne wieczorne 15 min biegu, brzuszki oraz szostka weidera :) Wzialem te odchudzanie na powaznie, poniewaz chce tez dobrze wygladac wkoncu. Obecnie waze 82,5 kg. Po 1,5 tyg. Tylko ze mam problem, głownie po wysilku tzn. tym moim bieganiu itp. Lekko uciska mnie prawa piers i troszke pod piersia, nie jest to uciazliwe ale czuje jakbym tam cos miał ( moze to tez na tle nerwowym) do tego czasami mnie delikatnie zakluje, podczas spoczynku zadko sie to zdarza, jednak mam dziwne uczucie ze cos mam pod piersia,nie wiem czy to nie ta kosc (a ja ją tak poprostu odczuwam) Powiedzcie mi czy te uciski sa spowodowane tym ze zaczalem sie odchudzac i intensywniej cwiczyc czy jestem na cos chory ( troche sie stresuje ta sytuacja), nie wiem czy udac sie na jakies dodatkowe badania( w szpitalu mialem wszystko dobrze oprocz tego matabolizmu) czy poprostu tak mi sie dzieje bo sie odchudzam i instensywniej uprawiam sport, cwiczenia. :) Prosze o pomoc specjalisty :) Te *bole *nie sa uciazliwe, jest to jakby czucie czegos w danym miejsciu oraz czasamilekkie uciski ale naprawde lekkie. Dodam ze po tych *moich* treningach tzn bieganie itp bola mnie tez inne zcesci ciala np udo czasami przy biegaiu czy kolano, brzuch przy brzuszkach, szyja przy szostce weibera itp.