Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stres a agresja

Gość Marta.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem z moim chłopakiem od 5 lat i wiem jaki jest. Jakiś rok temu zauważyłam, że zaczyna się bez powodu denerwować, nie tylko na mnie ale i na członków swojej najbliższej rodziny, co mnie bardzo dziwiło. Myślałam, że to tylko przejściowe problemy ponieważ zaczął swoja pierwszą pracę, bo wcześniej przez 4 lata było na prawdę super, nigdy się nie denerwował z byle powodów. Jednak to wcale nie przeszło z czasem a wręcz przeciwnie nasila się. Ostatnio potrafi się wściekać o najmniejszą drobnostkę (np. o zadanie pytania *o której będziesz w domu?*). A kilka dni temu byłam świadkiem sytuacji gdy wściekł się tak, że uderzył 2 razy głową w metalowe drzwi garażu, co później wytłumaczył w następujący sposób *musiałem rozładować energię*. Ta sytuacja na prawdę mnie przeraziła bo nigdy jeszcze nie widziałam go w takim stanie. Sam widzi jakie zmiany zaszły w naszym związku i widzi że coś jest nie tak jednak nie potrafi nad tym panować. Oprócz tych objawów sam zauważył że nadmiernie się poci i jest przemęczony. Proszę powiedzcie mi co to może być i co zrobić żeby zapobiec tym objawom agresji. Z góry dziękuję.
Prawda jest taka, że faktycznie kiedyś brał jakieś odżywki (jakieś 2 lata temu) ale teraz już nie chodzi na siłkę. Narkotyków nie bierze i tego jestem pewna w 100%. Może to faktycznie przez to co wtedy brał.. ale objawiło by się po takim czasie?