Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość eza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko.Czy ktos mniał jakieś przygody z kliniką w Zabrzu??Czekam na ablacje w tej klinice. Jeden zabieg próbowano mi zrobić w Poznaniu,ale okazało się ze muszę go mnieć metoda Carto i skierowali mnie do zabrza.Z pierwszej wizyty w przychodni przyszpitalnej nie jestem zadowolona i ciekawa jestem jak jest w szpitalu.
Ten zabieg pewnie w Śląskim Centrum Chorób Serca. Studiuje w Zabrzu i moge śmiało powiedzieć że dobrze trafiłaś Wiem że przychodnia tam jest kiepska, ale już sam szpital jest na dobrym poziomie. No i przede wszystkim są tam świetni lekarze. Więc nie ma się co bać:)
Ja też zdecydowanie polecam Ci Ochojec.Miałam mieć ablację w Zabrzu,ale doc.K stwierdził,że mam tej arytmii tak mało,że nie warto mnie kłaść na stół. Dodam tylko,że już dobiego 3 miesiąc po ablacji,która miałam w Ochojcu.Lekarze świetni,a poza tym pierwszy zabieg ablacji właśnie został przeprowadzony z Ochojcu,a nie Zabrzu.
Ja miałam ablację metodą klasyczną.Ale na pewno Ochojec robi też ablację metodą CARTO.A wiem to stąd,że przed zabiegiem rozmawiałam z lekarzem,który powiedział,że jeśli się nie uda klasyczną,to za miesiąc powtórzą carto. Na szczęście się udało.
OO,przepraszm,że tyle razy wysłałam tą samą wiadomość,ale nie miałam pojęcia,że tak będzie.Jak chciałam wysłać,to pojawiał się jakiś komunikat o błędzie serwera,czy cuś i nie wiedziałam,że jednak to pójdzie.
witam :) mam pytanie co do czasu oczekiwania na wizyte w Zabrzu poniewaz zaproponowano mi ablacje w łodzi ale tam na wizyte trzeba czekac ponad rok i zastanawiam sie czy nie wolala bym wykonac zabiegu w Zabrzu prosze o jakies informacje. Z gory dziekuje i pozdrawiam :)
na prv wolę nie - potem mogę mieć problem jak trafię na osobę która tam pracuje , ogólnie wada serca jest i trzeba operować i to szybko a już lekarze mi mówią o poślizgu tygodniowym do operacji, i zaczynają mówić że to nie jest tragedia bo może byc później ale tydzień wcześniej co innego mówili (że trzeba się śpieszyć) rasumując mogą mi powiedzieć co chcą - że jest infekcja że trzeba antybiotyk podać bo ja się na tym nie znam (teraz już wiem jak sie czuje mój klient jak ma mu coś mówię na temat komputerów a on mnie nie rozumie) są mili ale nie wiem czy to prawda co mówią czy na coś nie czekają ...
Gość Magdalena :)
Ola z pewnoscia jest osoba godną zaufania , razem jestesmy na forum www.sercedziecka.org.pl tam moze poczujesz sie bezpieczniej . Mój syn miał zabieg w Zabrzu , według mnie lekarze których ja miałam przyjenmnosc poznać należą do jednych z najuczciwszych . Moim zdaniem masz błędne odczucia . Nie wdając sie w szczegóły powiem Ci nawet trudno tam komus cos dać w prezencie , a co dopiero.... Rozumiem Twoje obawy i niecierpliwość , zapraszam na nase forum
Czesc mam tez problem.Czekam na ablacje w zabrzu od zeszlego roku,dzis do nich dzwonilam i pani powiedziala mi ze jeszcze poczekam 2-4 lat,teraz biora ludzi z 2005 roku.Mam 27 lat i chcialabym zalozyc rodzine,niestety na moich lekach i dawkach jest to nie mozliwe,a zastepczy isoptin mi nie pasuje.Czy wiecie gdzie mozna jeszcze wykonac ablacje?
Gość Ewa z Zabrza
Witam wszystkich. To prawda co pisze Ola. Bardzij uczciwych lekarzy nigdzie sie nie znajdzie jak w Śląskim Centrum Chorób Serca, a do tego wspaniali specjaliści. Miałam tam dwie ablacje metodą CARTO. Jedna w 2002 r. na częstoskurcze komorowe prawej komory serca, a drugą na migotanie przedsionków w 2005 r. Teraz będę miała trzecią (jeszcze nie wiem jaką metodą bo jestem w trakcie badań) na niedomykalność zastawki. Po ablacjach wspomagano mnie lekami tylko przez 3 m-ce. Jest dobrze i nie odczuwam tych dolegliwości, które miałam przed ablacjami. Polecam SCCS w Zabrzu. A tak na marginesie to w przyszłym roku będzie oddana nowa przychodnia z kompleksem szpitalnym na najwyższym poziomie. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Gość Magdalena:)
czyli Ewka wiesz że ablacja dotyczy zaburzeń rytmu serca , a nie korygowanie wady jaką jest ubytek miedzyprzedsionkowy , skąd w takim razie w innym temacie takie Twoje stwierdzenie ? A przychodnia to tam gdzie na miejscu parkingu powstał taki piekny duży , kolorowy obiekt ?
Gość Ewa z Zabrza
Witam. Do Magdaleny: Kochana nieczego nie stwierdzam tylko napisałam to co słyszałam (bez zobowiązań). UKG wykazało u mnie niedomykalność zastawki mitalnej. Teraz będę miala HOLTERA i jak pójdę z wynikami do lekarza to dowiem się dokładnie jak będzie przebiegał zabieg i nie omieszkam o nim napisać. Ten piękny kolorowy obiekt to właśnie ten, o którym pisałam. Imponujący nieprawdaż. Widziałaś go w internecie na stronie sccs, czy w realu? Jesteś z Zabrza czy przyjeżdżasz tylko do przychodni? Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowia
Witam,ja Zabrze wspominam znakomicie.Bylam tam operowana na guza prawego przedsionka i musze przyznac ,ze lekarzy maja wspaniałych ,opieke również.Teraz czekam na ablacje i bardzo sie boje,ale nie zlych lekarzy tylko samego zabiegu (bólu ) .Na zabieg czekałam 3 lata .Mam trzepotanie przedsionków ,okresowe przewodzenie z częstotliwością rytmu komór do 230/min. I lekarze od razu zapowiedzieli mi ,ze na jednej ablacji sie nie skończy .Więc mam pytanie *czy zabieg ten boli ? *
Gość Ewa z Zabrza
~aska - każdy inaczej odczuwa ten sam ból. Przy moich ablacjach najnieprzyjemniejszym odczuciem było *grzanie* iwywoływanie migotańale do przeżycia, a reszta to *pikuś*. Przed przekuciem tętnic znieczulono mi te miejsca płynem p/bólowym. Głowa do góry, bo po ablacji jest (na ogół) komfort życia i warto troszke wycierpieć. Jak to w życiu - coś za coś. Pozdrawiam:) - Do Magdaleny - korekta mojej wypowiedzi z 27.09.2008 - wkradło się przejęzyczenie - trzecia ablacja miała być na trzepotanie przedsionków (uspokoiło sie i narazie nic nie robimy), a niedomykalność zastawki dwudzielnej serca na szczęście jest I stopnia i oby tak zostało.. Pozdrawiam:)