Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Pisałam tu niedawno a bólu głowy. Teraz już ok. Chodzi o to że przez ostatnie kilka nocy budzę się w nocy, nie mogę zasnąć, włączam tv po czytanie nie pomaga. Czasami obudzę się i zasypiam po kilku minutach. Budzę się, serce mi wali trzęsie mnie, boli mnie serce. Podejrzewam że to stres. Ale ostatnio się tak obudziłam i moje serce nie około przez godzinę się uspokoić. Wzięłam jedną tabl. takie uspokajające labofarm i położyłam się. Chciała bym jedna taką tabletkę brać kilka dni na wieczór. Niby zasypiam dobrze, ale w nocy się budzę i koniec. Ale chodzi mi o to, że np. w ciągu dnia mam puls 56,60 w takich granicach, wydaje mi się że wolno bije mi serce i ciężej. Tak też wieczorem się zdarza. Niby jestem śpiąca, zmęczona. Czy wtedy mogę też wziąć taką tabletkę? Boję się że jak ją wezmę to serce zwolni za bardzo, że coś mi się stanie. Ale mimo to nie chce tak się budzić w nocy. Np. jak się źle czuję nie chce mierzyć ciśnienia bo automatycznie serce mi wali jak oszalałe. Ostatnio usiadłam spokojnie, mama zaczęła mi mierzyć ale nawet mi nie pokazała. Mój puls to chyba miałam ze 140. Podejrzewam że takie te trzęsienia, te bóle w klatce czy serce to stres. Tak jak pisałam to może być nerwica. Chcę porozmawiać z mamą ale co chwile dochodzą jakieś problemy i ta rozmowa odchodzi na bok. A ja się bardzo martwię. Niby badania mogę zrobić, ale jeśli wchodzi psycholog czy psychiatra i spotkania z nim to muszę mieć 18 lat. No ale chodzi o to czy właśnie te tabletki, nie wiem może ktoś tu z Was je brał, wie coś o takich tabletkach. Czy jak nawet czuje ze wolno bije mi to serce, i mam niższy puls to czy mogę wziąć jedną na wieczór? Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Tak jak mierzę na szyi puls, mam wrażenie ze tak jak by nierówno biło to serce moje. Jak by miało przerwy. Stąd moje objawy że coś jest nie tak, i że to wcale nie nerwy. :( Chcę powiedzieć mojej mamie, powiedziałam siostrze ona tak mamie, i mam mówiła ze musimy pogadać, ale to tak co chwile coś nowego, tu jakiś problem tu coś. Najchętniej poszła bym do lekarza rodzinnego żeby dał mi na wszystkie badania skierowania, ale to też trzeba się najeździć, bo nie zrobią mi tego w przychodzi, jedynie ekg. A ja też nie wiem gdzie ze wszystkim dokładnie. Bardzo się martwię, moze stad moje nerwowe spanie. A może w nocy serce przestaje mi bić, i wtedy się budzę i mnie trzęsie i tak zaczyna walić. Raz się obudziłam i tak jak bym zaczęła specjalnie szybko oddychać, aby to serce zaczęło9 bić. Przepraszam ze tyle napisałam, ale widzę że dużo ludzi tu pisze ;-(
Cześć Ja mam podobne objawy...teraz strasznie boli mnie głowa mierzyłam sobie ciśnienie niby wszystko ok,ale puls aż 188;o Do tego dochodzą bóle ręki,nogi,drętwienie góla w gardle i dużo innych.Też strasznie się boję,że to coś poważnego....byłam dzisiaj u lekarza mam do zrobienia wiele badań,a między innymi ekg,prześwietlenie kręgosłupa,podstawowe badanie krwi.Wiem w jakiej jesteś sytuacji bo też nie mówiłam tego mamie dłuższy czas,ale w końcu się odważyłam.Więc idz do lekarza nie czekaj...może to rzeczywiście nerwica,ale potrzebujesz fachowej porady.I nie martw się na zapas kochana! Głowa do góry Pozdrwiam
Tak wolała bym ją wziąć na zapas. Jak w nocy znowu się obudzę, i będzie to bicie serca i jak jeszcze wtedy będę miała wysokie ciśnienie boję że coś się stanie. A mam dopiero 17 lat. Ale tak jak mówię moje serce teraz wolno bije. teraz mój puls na minute to 56. Tak mi się wydaje jak by ciężko biło to moje serce :-(