Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sposoby na poprawę nastroju przy depresji i nerwicy

michal1979

Rekomendowane odpowiedzi

Każde z Nas przeżywa czasami *doła*. Niektórzy częściej a inni rzadziej. Czasami jest to zwykłe pogorszenie nastroju, meteopatia lub jak to niestety u większości obecnych na tym portalu bywa... nerwica :( Po latach doświadczeń zaczynamy zauważać, że z doła wyciąga Nas właśnie... i tu chciał bym abyśmy podzielili się sposobami na polepszenie nastroju. Ja osobiście mam taką złotą piątkę: 1. Wysiłek fizyczny - zlany potem, wymęczony ale uśmiechnięty! mam tak zawsze :) 2. Spacer - świeże powietrze zawsze poprawia mi nastrój 3. Seks - tu już nie muszę nic dodawać 4. Jedzenie - coś dobrego ale nie za wiele żebym potem nie miał następnego doła przez zbędne kilogramy :) 5. Alkohol - bardzo rzadko i bardzo drogi. Szklaneczka dobrej whisky na lodzie działa na mnie rewelacyjnie. Gdybym miał więcej wolnego czasu, to doszła by do tego dobra książka i kino, ale niestety, książka tylko podczas urlopu a na kino mam czas raz na miesiąc. Więc jak to kochani jest z Wami? dopuszczalne są wszelkie sposoby, byle skuteczne :D Pozdrawiam - Michał

To prawda, mi bardzo pomagają cwiczenia na silowni, czlowiek skupia sie na porzadnym wysilku i w ten sposob zapomina o utrapieniach :) Co prawda nie mam depresji, a jedynie stany depresyjne, dlatego tez nie zdecydowalam sie na leczenie farmakologiczne, bo nie uwazam aby bylo mi potrzebne. Co najwyzej wspomagam sie revitasensem, czyli suplementem poprawiajacym nastroj- coraz rzadziej miewam hustawki nastrojow, ktore kiedys dokuczaly mi niemal codziennie

Ja byłam, nie żałuję. mam porównanie bo choroba męczy mnie wiele lat. może nie jestem całkiem zdrowa, ale nauczyłam się akceptować siebie i więcej umiem reagować, żeby się ie pogorszyło. a to dzięki kochanej pani Asi, psycholog z Zielonej Kliniki. doktor oczywiście też ma głowę nie od parady i wyczucie do *dropsów*. ja zieloną klinikę polecam z całego serca.

Witam ,
Chciałem się was zapytać co wpływa u Was na poprawę nastroju - stan aby się otworzyć na ludzi.? Myślę że już trochę czasu mineło a ja mam odczucie takiej pustki w sobie, czasem nie mogę rozkręcić żadnego tematu , zastanawia mnie to czy to można jeszcze zmienić. Czasem mnie to irytuje ze inni bez problemu mogą rozmawiać więcej i mniej a u mnie taka pustka.
Macie jakieś rady ?

https://gid.volga.news/637148/article/ispolzuem-keramicheskuyu-plitku.html

Плитка Италон Контемпора (42 фото)

Litokol Litoacril Plus Дисперсионный готовый к применению клей для укладки настенной и напольной керамической облицовки во влажных помещениях.