Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle i kolka w boku przy wdechu i biały osad na języku

Gość Lukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nazywam sie Lukasz, mam niespelna 20 lat, od ponad tygodnia w lewym boku mam tak jakby kolke. Przy glebokim oddechu, poruszaniu sie czy smiechu odczywam to miejsce, jest to duzy dyskomfort przy wykonywaniu jakich kolwiek czynnosci. Poza tym odczuwam suchosc w ustach, mam bialy osad na jezyku, nieregularny stolec z niestrawionymi kawalkami pokarmu oraz dziwnym sluzem a takze dziwny kolor kalu. Mam rowniez biegunke. W przeszlosci chorowalem na helicobacter pyrolii oraz mialem refluks zaladka( cofanie sie zolci) nie wiem co robic poniewaz przebywam obecnie na terenie stanow zjednoczonych a leczenie jest tu strasznie drogie.. prosze o jak najszybsza odpowiedz, porady jak to mozna leczyc czy tez zalagodzic, A i jeszcze jedno, czy przyczyna moze byc to ze na dzien przed tym i dolegliwosciami wypilem alkoholu ? prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam
może po leczeniu na helicobacter antybiotykami dostałeś grzybicy,o czym świadczy biały osad na języku.Aby to sprawdzić zrób wymaz z gardła.Jeśli wyjdzie obecność grzybów np.candida albicans czy tym podobne,to trzeba od lekarza mieć lek na grzybicę przez jakieś trzy-cztery tygodnie,bo prawdopodobnie grzyby weszły ci do ukł.pokarmowego.Oprócz leków podczas leczenia trzeba nie jeść tego,co sprzyja rozmnażaniu się grzybów: są to cukier i mąka oraz drożdże.Nie należy więc jeść nic,co zawiera w swoim składzie te produkty,by nie dawać pożywki grzybicy.Oprócz tabletek-płukać usta nystatyną.Często myć zęby.Z języka biały osad wiele razy w ciągu dnia zeskrobywać ususzoną skórką chleba.Do każdego użycia brać noową skórkę.Zaznaczam ,że nie jestem lekarzem i moja hipoteza jest jedna z wielu możliwości.Myślę,że może to być też cos z trzustką.Ale nie wiem jakie na to można badania zrobic oprócz USG jamy brzusznej chyba OB i CRP-by stwierdzic czy jest w organiżmie stan zapalny.W lewym boku może być też coś z jelitem grubym,a nawet z nerką..Jak by nie było,to musisz zastosowac dietę lekkostrawną ,o jej zasadach przeczytaj w internecie.Jeżeli to byłoby cos z jelitem grubym,to używaj mielony kminek z mielonym majerankiem wymieszany w proporcji 1:1 [wagowo].Po każdym jedzeniu pół łyżeczki wymieszane w pół szkl. ciepłej gotowanej wody.To bardzo dobrze robi na stan jelit i na trawienie.Działa rozkurczowo i przeciwzapalnie .Uzywaj to koniecnie bez względu na to,co ci jest.Przynosi dużą ulgę.I posiłki lekkie,nie obfite,a częściej.