Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Oswojenie nerwicy poprzez poznanie jej przyczyn

dankarzym

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!jestem tu nowa,ale problem znam od ponad 4 lat.Na początku myślałam,że wciągają mnie ruchome piaski,wyciągam ręce żeby czegoś się złapać a nic nie ma pod ręką.Prawie wyłam do księżyca, nie z bólu nawet nie wiem jak to można było nazwać,to paniczny lęk o nic,taki irracjonalny nie wytłumaczalny,tego nie da się opisać...Nie da się tego do końca wyleczyć,ale da się TO powoli oswoić.Da się to okiełznać,kiedy zacznie szukać się przyczyn.W moim przypadku to dało efekty,bo dowiedziałam się,dzięki pani Magdzie,mojej psycholog,że podłoże mojej nerwicy tkwi w przeszłości( tata alkoholik-awanturnik,kiedy trzeźwy do rany przyłóż).Mój tata nie żyje od14 lat a ja przez tyle lat nie potrafiłam mu wybaczyć,że pił,a przez to nie potrafiłam ułożyć relacji z mężem i dziećmi.Teraz dochodzę do siebie ale teraz już wiem,że jeszcze długa droga przede mną.Ale na końcu tej drogi,JA TO JUŻ WIEM,będzie tęcza i słońce.I Wam tego życzę kochane nerwusy.Jesteśmy większością,bo nikt ,,normalny*nie dałby sobie rady na tym zamotanym świecie!